TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı: Faizler yüzde 50 seviyesine çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın dördüncü toplantısında politika faizini artırarak piyasaların beklentilerini karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı: Faizler yüzde 50 seviyesine çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın dördüncü toplantısını gerçekleştirerek piyasalarda merakla beklenen faiz kararını açıkladı. PPK, nisan ayında politika faizini beklentilere paralel olarak 5 puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti.

Bu karar öncesinde Merkez Bankası, geçen aylarda faiz artışlarına devam etmişti. Faizlerin haziranda 650, temmuzda 250, ağustosta 750, eylül, ekim ve kasımda 500'er, aralık ve ocakta ise 250 baz puan artırılmasının ardından şubat ayında faizler sabit tutulmuş, ancak mart ayında 500 baz puanlık bir artışla yüzde 50 seviyesine çıkarılmıştı.

Bloomberg HT'nin faiz anketine göre, 25 Nisan Perşembe günü açıklanan faiz kararı için anketimize katılan 27 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması yönündeydi. En yüksek beklenti yüzde 55 seviyesindeyken, en düşük tahmin yüzde 50 seviyesindeydi.

Anket döneminde 25 kurum, 2024 yıl sonuna dair faiz tahminlerini paylaştı. Buna göre, piyasanın Nisan’da 2024 yılının sonunda politika faizi için tahmini yüzde 45 seviyesinde oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.