TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan Asya'ya petrol fiyatlarını üçüncü kez arttırdı

Suudi Arabistan, Asya'ya sattığı en önemli ham petrol türü olan Arab Light'ın fiyatını 90 sent artırarak Haziran ayı için varil başına 2,90 dolara yükseltti. Bu, son üç aydır Asya'ya petrol fiyatlarında yapılan üçüncü artış. Fiyat artışı, bölgesel Umman-Dubai referans fiyatına dayalı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
Suudi Arabistan Asya'ya petrol fiyatlarını üçüncü kez arttırdı

Suudi Arabistan, Asya'ya sattığı en önemli ham petrol türü olan Arab Light'ın fiyatını 90 sent artırarak Haziran ayı için varil başına 2,90 dolara yükseltti. Bu, üst üste üçüncü aydır yapılan fiyat artışıdır. Fiyat artışı, bölgesel Umman-Dubai referans fiyatına dayandırılıyor.

Avrupa'ya yapılan satışlarda da Haziran ayı için önemli fiyat artışları görülürken, ABD'ye yapılan satış fiyatlarında ise büyük bir değişiklik olmadı.

Bloomberg tarafından yapılan bir ankete göre, OPEC Nisan ayında bir önceki aya göre yaklaşık 50.000 varil daha az üretim yaparak günlük üretim miktarını 26,81 milyon varile düşürdü. Buna rağmen, grup ve müttefiklerinin yıl başında arz fazlasını önlemek için üzerinde anlaştıkları üretim kısıntıları hala tam olarak uygulanmıyor. Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri, üzerinde anlaşmaya varılan kotaların üzerinde günlük birkaç yüz bin varil petrol pompalıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.