TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAV Havalimanları ilk çeyrekte yüzde 22 büyüme kaydetti

Türkiye'nin lider havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi. İşletmenin başarısında turizm sezonunun uzaması ve filo genişlemesi stratejilerinin etkisi büyük oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
TAV Havalimanları ilk çeyrekte yüzde 22 büyüme kaydetti

Türkiye'nin dünyadaki lider havalimanı işletmeciliği markası TAV Havalimanları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi.

TAV'ın işlettiği havalimanlarında dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, yaptığı açıklamada kış döneminde yolcu trafiğinin uzayan turizm sezonu ve havalimanlarına uçan havayollarının filo genişletme stratejilerinden olumlu etkilendiğini söyledi. Kaptan, bu sayede birinci çeyrekte dış hat yolcularında yüzde 27, toplam yolcularında ise yüzde 22 büyüme kaydettiklerini belirtti.

Kaptan, Antalya, Almatı ve Ankara Esenboğa havalimanları başta olmak üzere yatırımların da planladıkları şekilde ilerlediğini ifade etti. Almatı yatırımının yüzde 94 oranında tamamlandığını ve Haziran 2024'te yeni dış hat terminalinin açılışına hazırlandıklarını açıkladı. Kaptan, Antalya yatırımının 2025'in ilk çeyreğinde, Ankara yatırımının ise 2025'in son çeyreğinde tamamlanmasını planladıklarını da ekledi.

TAV Havalimanları, Medine Havalimanı'nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcudan 18 milyon yolcuya çıkaracak ve iki etap halinde yapılacak olan ek yatırımlara da katılma kararı aldı.

TAV Havalimanları'nın 2024 yılı için 430 milyon ile 490 milyon avro arasında FAVÖK beklediği, orta vadede ise 2018 yılında yakaladıkları tarihi en yüksek FAVÖK seviyesi olan 573 milyon avroyu geçme hedefi koyduğu ifade edildi.

Kaptan, çalışanlarının gayretleri ve hissedarlarıyla iş ortaklarının destekleri sayesinde TAV Havalimanları'nı bir dünya markası haline getirmeyi başardıklarını ve orta vadeli hedeflerine de yakın zamanda birlikte ulaşacaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.