TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanı Bolat: İsrail ile ticaret kararımız yürürlükte

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamalarını gevşettiği iddialarını reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanı Bolat: İsrail ile ticaret kararımız yürürlükte

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamalarını gevşettiği iddialarını yalanladı. Bolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamalarını gevşettiğini öne sürdüğüne dair açıklamalarına tepki gösteren Bolat, bu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bolat, Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararının, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki Filistinli kardeşlere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması şartlarının yerine getirilmesine kadar geçerli olacağını vurguladı.

Bolat'ın açıklamasına göre, Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, belirtilen şartlar sağlanıncaya kadar yürürlükte olmaya devam edecek. Bu açıklama, Türkiye'nin İsrail ile ticaret ilişkilerindeki mevcut duruşunu ve politikasını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.