TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trendyol'dan insani yardım taahhüdü

Trendyol, Gazze'ye 10 milyon dolarlık insani yardım yapacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 12:33
Kaynak: İHA
Trendyol'dan insani yardım taahhüdü

(İLKHABER) - Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformu Trendyol, Gazze'yi bombardımana tutan İsrail ile ilgili ortaya atılan iddialarla gündeme geldi. İddialara göre Trendyol, kasıtlı olarak Filistin temalı ürünleri platformundan kaldırmıştı. Ancak şirket, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Firma tarafından yapılan resmi açıklamada, "Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır" denildi.

Açıklamada, platformun teknik bir incelemeye girmesinin, olağan dışı talepler nedeniyle ürünlerin kısa süreliğine görünmemesine yol açtığı belirtildi. Teknik ekiplerin müdahalesi sonucu ürünlerin tekrar görüntülenebilir hale geldiği ifade edildi.

Trendyol ayrıca Gazze'deki insanlık dramına duyulan derin üzüntüyü dile getirerek, bölgede kalıcı ateşkes ve barışın bir an önce sağlanmasını temenni etti. Şirket, Gazze'ye insani yardım yapma kararı aldığını duyurdu ve ablukanın devam ettiği bu bölgedeki sivil halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 10 milyon dolarlık bir yardım taahhüdünde bulundu.

Trendyol, ilgili kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak, sivil halka yardımların doğrudan ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni insani yardım programlarını hayata geçireceğini de belirtti.

trendyol-1

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.