TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm maaşlar tekrardan hesaplandı! Doktor avukat polis hepsi DİKKAT

Son zamanlarda gündemdeki konuların başında gelen memur maaşları için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
Tüm maaşlar tekrardan hesaplandı! Doktor avukat polis hepsi DİKKAT

Türkiye’de yaşayan milyonlarca memur maaşlarına zam yapılmasını dört gözle bekliyordu ve bu konuyla ilgili bir yeni gelişmeler oldu. İşte detaylar…

Tüm maaşlar tekrardan hesaplandı! Doktor avukat polis hepsi DİKKAT 2

MEMUR MAAŞ ZAMLARI! ÖĞRETMEN, DOKTOR, POLİS, HEMŞİRE, AVUKAT MAAŞLARI

Memur maaşları Ocak ayına ait altı aylık enflasyon verilerine göre artırıldı. Bu artış sayesinde memur maaşları yüzde 49,25 oranında artarken, temmuz ayında maaşlara zam yapılmasına ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yılın ilk üç ayı enflasyon verileri üzerinden hesaplamalar yapılırken, altı ayda enflasyonun nasıl olacağı, memur maaşlarının ne kadar artacağı araştırılıyor.

MEMUR ZAMMI 2024 TEMMUZ SON DURUM

Emekli maaşlarında olduğu gibi memur maaş artış oranı da 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenecek. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu’nun temmuz ayına kadar her ayın ilk günlerinde geçen ayki enflasyon rakamlarına ilişkin yapacağı açıklamalar yetkililer tarafından yakından izlenecek. Ocak, Şubat ve Mart enflasyon rakamlarına göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak sabitlenirken, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları açıklandıktan sonra bu oran artacak. Bu kapsamda memur maaşlarının yüzde 20 ila 25 arasında artacağı tahmin edilse de Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamaları memurlar tarafından yakından takip edilecek.

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağına dair sorular gündeme gelse de maaş artışının ne zaman açıklanacağı da araştırılan sorular arasında. Ocak ayında altı aylık enflasyon verilerinin netleşmesi üzerine milyonlarca memurun maaşlarına zam yapılacağına dair açıklama yapıldı. Bu kapsamda artış, altı aylık enflasyon verilerine göre Temmuz ayında uygulamaya konulacak. Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamları netleşirken, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş artışlarına ilişkin net tablo ortaya çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.