TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vestel Elektronik'e Hollanda mahkemesinden 22.5 milyar tl tazminat

Vestel Elektronik, Hollanda'da kazandığı tazminat davasında 684.4 milyon euro alacak. Ancak şirket, toplamda 2 milyar 53 milyon euroya ulaşan alacakları için mahkemenin kararına itiraz edecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
Vestel Elektronik'e Hollanda mahkemesinden 22.5 milyar tl tazminat

Türkiye'nin önde gelen elektronik şirketlerinden Vestel Elektronik, Hollanda'da görülen tazminat davasında önemli bir başarı elde etti. Mahkeme, Vestel Elektronik lehine 684.4 milyon euro tazminat ödenmesine karar verdi.

Bu miktar, yaklaşık olarak 22.5 milyar Türk Lirası'na denk gelmektedir. Vestel Elektronik'in şu anki piyasa değeri 22 milyar lira seviyelerinde bulunuyor. Şirketin sermayesi 335.4 milyon lira, özsermayesi ise 13.9 milyon lira düzeyindedir. Davanın kesinleşmesi durumunda, şirketin kasasına, toplam piyasa değeri kadar bir para girişi olacak.

Ancak mahkemenin kararı, Vestel'in açtığı davada talep ettiği toplam tutarın sadece bir kısmını kapsıyor. Vestel'in asıl talebi, 2 milyar 53 milyon 200 bin euroydı. Mahkeme, bu miktarın sadece 684.4 milyon euro olan kısmının şirkete ödenmesine hükmetti.

Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı henüz kesinleşmemiş durumda, bu nedenle dava tarafları, karara itiraz etme hakkına sahiptir. Vestel Elektronik, mahkemenin kararında yer almayan ve yaklaşık olarak 1.4 milyar euroya denk gelen kısmı da almak için itirazda bulunacak.

Vestel'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Özel Durumlar Tebliği madde 17'de düzenlenen haber ve söylentilerin doğrulanması yükümlülüğü kapsamında, bir kısım mecralarda çıkan haberlere istinaden, aşağıda yer alan açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür:

Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Vestel), 0 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret A.Ş. ve Vestel'in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd., Vestel Electronica S.R.L., Vestel France S.A.S., Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A., TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2.053.200.000 EUR tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir. Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684.400.000 EUR tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise, dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.