TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel seçimin ardından 'Yapısal Reform' çağrısı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ardından 'Yapısal Reform' çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 13:51
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Yerel seçimin ardından 'Yapısal Reform' çağrısı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ardından  'Yapısal Reform' çağrısı yaptı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ülkemiz bir seçim dönemini daha büyük bir demokratik olgunlukla tamamlayarak, dünyaya demokrasi örneği gösterdiğini belirten Memiş Kütükçü, "Artık önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Seçimsiz bu dört yılı, bir fırsat dönemi olarak değerlendirmeliyiz. Yapacak çok işimiz, alacak çok yolumuz var." ifadesi kullandı.

Kütükçü, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürme mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk sanayisinin üretim gücünü artıracak yapısal reformları öncelemeliyiz. Dünyanın büyük bir dönüşümden geçtiği bu dönemde, organize sanayi bölgelerimizin yatırım ve üretim avantajlarını artıracak düzenlemeleri hızla hayata geçirmeli, sanayicilerimizin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerini destekleyecek yeni argümanlar geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgelerimizi demir ağlarla örerek, lojistik avantajlarımızı artırmalıyız. Üretimin insan kaynağı problemini çözmek için, Mesleki Eğitim Reformu hayata geçirmeliyiz. Şehirlerimizin ve sanayi bölgelerimizin deprem direncini artıracak yeni sanayi politikaları geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgeleri olarak, 81 ilimizde, 67 bin fabrikamız ve 2.6 milyonun üzerindeki çalışanımızla daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.