TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorunlu trafik sigortası Haziran ayında yüzde 3,25 artacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Haziran ayında uygulanacak zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 3,25'lik bir artışın geçerli olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
Zorunlu trafik sigortası Haziran ayında yüzde 3,25 artacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Haziran ayında uygulanacak zorunlu trafik sigortası primlerinde artış yapılacağını duyurdu. SEDDK'nın yayımladığı genelgeye göre, azami prim artışı yüzde 3,25 olarak belirlendi.

SEDDK'nın yayımladığı genelge, "2023/31 Sayılı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge" başlığı altında yayımlandı. Genelgede, geçici 11. madde kapsamında 2024 yılı mayıs ayında belirlenen azami primlerin, araç grubu ve kullanım türüne göre hesaplanarak Haziran ayında yüzde 3,25 oranında artırılacağı belirtildi.

Buna göre, Haziran ayında zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 3,25'lik bir artış uygulanacak. Bu artış, araç sahipleri için yeni bir ödeme düzenlemesi gerektirecek ve trafik sigortası primlerindeki güncellemeleri yansıtacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.