TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Ekoturizm’ projesi kabul edildi.

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİNİN DE ORTAK OLDUĞU ‘ERASMUS+ İLE EKOTURİZM’ KONSORSİYUM PROJESİ KABUL EDİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Ekoturizm’ projesi kabul edildi.

2023 dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) başvuruları sonuçlandı. Kapadokya Üniversitesinin de ortak olduğu ‘Erasmus+ ile Ekoturizm’ Konsorsiyum Projesi kabul edildi.

KÜN’ün proje ortağı olarak yer aldığı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek olan ‘Ekoturizm’ temalı proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kalite değerlendirmesinden geçerek başarılı bulundu ve hibe almaya hak kazandı. 2023 dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) başvuruları sonuçlandı. Yapılan 23 başvuru arasından kabul edilen 4 proje arasına giren ve 5 yıl sürecek olan konsorsiyum projesi başarılı bulunarak akredite edildi. Projede, Doç. Dr. Mehmet Bahar koordinatörlüğünde Kapadokya Üniversitesi, Doç. Dr. Tuna Akçay koordinatörlüğünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ülkay Atmaca koordinatörlüğünde Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği konsorsiyum ortağı oldu.

Konsorsiyumun temel amacı, sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaştırılmasına yönelik ekoturizm konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu çerçevede, turizm ile ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının öğrencilerinin tecrübe kazanması hedefiyle öğrenci staj hareketliliklerinin gerçekleştirilmesine ve Kapadokya Üniversitesi personelinin tecrübe paylaşımı ile iş birlikleri tesis edebilmesine yönelik ders verme ve eğitim alma hareketliliği öngörülmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.