TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrikli araç yarışlarında Ç.Ü yine şampiyon oldu  

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Şampiyon Takımın Şampiyonları İle Bir Araya geldi…

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Elektrikli araç yarışlarında  Ç.Ü yine şampiyon oldu   

 ADANA(İLKHABER)- Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Türkiye Şampiyonu olarak Adana’ya dönen Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı’nı davet ederek heyecanlarına ortak oldu.

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından bu sene 19.’su düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları 25-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Kocaeli TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Yarışlara 2 Kategoride Katıldı

Teknik Tasarım raporlarında başarılı bulunan 60 üniversite takımının katıldığı Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları’na Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı, bu yıl Elektromobil ve Hidromobil kategorileri olmak üzere 2 araç ile katıldı.

Yarışmaya katılan 2 araç da yarış öncesi teknik kontrolleri, özgün olarak tasarlayıp ürettiği yerli parçaları (motor, motor sürücüsü, yerleşik şarj birimi, batarya yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, telemetri, batarya paketlemesi, direksiyon sistemi, kapı mekanizması, fren sistemi, araç koltuğu ve diğer mekanik alt bileşenler) ile beraber sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yarış pistine katılmaya hak kazandı.

Şampiyon 1.5 Adana

Elektromobil kategorisinde yarışlara katılan 1.5 Adana T8 adlı araç Kurul Özel Ödülü kazanarak 30.000 TL ödülün sahibi oldu. Bu sene Hidromobil kategorisinde ilk defa piste çıkmaya hak kazanan 1.5 Adana H2 adlı araç, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Türkiye Şampiyonu olarak 100.000 TL’lik ödülün sahibi oldu.

Ödül kazanan her iki araç da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde sergilendi.

Prof. Dr. Tuncel: “Gençlerimizin Bilime Olan İlgileri, Başarıları Çok Mutluluk ve Gurur Verici”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, şampiyonluk ödülünü TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan alan Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı’nı tebrik etti. Rektörlükte şampiyonlarla bir araya gelip sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, gençlerin bilime olan ilgilerinin, başarılarının çok mutluluk ve gurur verici olduğunu ifade ederek desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.