TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli gençler bir günlüğüne polis oldu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli çocuklar polis üniforması giyip bir günlüğüne polis oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engelli gençler bir günlüğüne polis oldu

Selma ATAŞ- Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli çocuklar polis üniforması giyip bir günlüğüne polis oldu.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, engelli çocukları günlerinde makamında konuk etti. Adana'daki polislerin zihinsel ve bedensel engelli çocuklarını ağırlayan İnci, çocuklarla sohbet etti. Polis üniforması giyen özel çocuklar, İnci ile sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, engelli çocuklara oyuncak polis arabası ve çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarete, Ordu’da 2001 yılında kavgaya müdahale sırasında şehit olan polis memuru Adem Savaş’ın 21 yaşındaki oğlu Alperen Savaş da katıldı. Savaş, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde en büyük hayalini gerçekleştirerek bir günlüğüne babası gibi polis oldu. Engelli genç kendisini ağırlayan İnci’ye Osmanlı Devlet Arması’nın işlendiği bir tablo hediye edip, “Sizi görünce çok mutlu oldum. Baktıkça beni hatırlarsınız” dedi.

Doğan İnci, Türk Polis Teşkilatı olarak engellilere, hayatın her alanında pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.  Çok önemli ve anlamlı bir günde özel misafirlerini ağırladığını belirten İnci, “Onlar bizim evlatlarımız, özel çocuklarımız. Bir gün değil, her gün bu çocuklarımızın günü. Her zaman hayatımızı onlara adapte edip, hayatlarını kolaylaştıracak tedbirler almamız gerekiyor. Önemli olan gönüllerde engel bırakmamak. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından engelli çocuklar polis arabalarına bindirildi .

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.