TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Mardin'de otel açılışına katıldı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Mardin'de  Aziz Sancar Hava Limanı karşınında yapılan otelin açılışını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com

 ADNAN AVUKA

 MARDİN(İLKHABER)-Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Mardin'de  Aziz Sancar Hava Limanı karşınında yapılan otelin açılışını yaptı.

 Otelin açılış töreninde bir  konuşma yapan Arınç, birçok zenginliği içinde barındıran Mardin’in kadim bir medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bu hiçbir ülkeye veya şehre nasip değildir ama Mardin’e nasip olmuş bu önemli zenginlik” dedi.

Tarihi kentin turizmde önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Arınç,"Burada etnik ve dini farklılıkları sebebiyle geçmişten bu yana yaşamış kavimler, milletler, topluluklar var. Halen bir kısmı ile birlikte yaşıyoruz. Onlar buranın zenginliği, yerlileri sahipleri aslında. Biz onlarla yıllarca barış ve hoşgörü şehri olan Mardin’de birlikte yaşamışız" diye konuştu.

 "Tüm girişimcileri Mardin’imize

yatırım yapmaya davet ediyorum"

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ise Mardin’in binlerce yıllık tarihin, sayısız kültürün, dillerin ve dinlerin kesişim noktası olduğunu ifade etti.

Bu coğrafyada Asur’dan Roma’ya ve Osmanlı’ya kadar pek çok medeniyetin geride bıraktığı eserlerin, konuklarını ağırlamaya devam ettiğini kaydeden Demirtaş, "Bu eşsiz medeniyet mirası, bugün bize tarih ve kültür turizmi olarak dönmektedir. Evlatlarımıza emanet olarak bırakacağımız bu mirası korumak ve ülke ekonomimize turizm girdisi sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kentte farklı kategorilerde turizm işletme belgeli tesislerin toplam yatak kapasitesi 7 bin 500 olduğunu, aktaran Demirtaş, şunları söyledi:

"Mardin’in konumunu ve turizm başta olmak üzere, tarım, sanayi, finans ve lojistik potansiyelini değerlendirdiğimizde bu kapasitenin yeterli olmadığı kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Mardin’de mutlaka turizm işletme belgeli tesis sayısını ve beraberinde yatak kapasitesini daha yukarılara çıkarmalıyız. Buradan bu açılış vesilesiyle hali hazırda turizm sektöründe hizmet üreten veya bu alana yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri Mardin'imize yatırım yapmaya davet ediyorum. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmin tüm alanlarında ilimize yatırım yapacak tüm girişimcilere, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum."dedi.

Anemon Grand otelin açılışında hazır bulunan Erinç yani sıra İstanbul’dan gelen ünlü Ressam İsmet Yedikardeş,Marev yönetim kurulu bazı üyeleri ve iş insanları,Mardin iyl jandarma Komutanı Tuğgeneral  İdris Tataroğlu,  Ömerli belediye başkanı Hüsamettin Altındağ,Siyasi parti il başkanları,Mardin organize sanayi bölgesi başkanı Nasir Duyan  ve halkın katılımı ile geçekleşti.

Türkiye genelinde 25’e yakın “ANEMON’ otel zinciri ulaştığını belirten Arınç” Mardin’e yatırım yapanlar pixman olmazlar.Ünlü Ressam İsmet Yedikardeş imiz o güzel eserlerinden bir tablolunun bu otele hediye etmesini istiyorum.”  

Mardin’deki Anemon otelin Yusuf Bozan, Erdinç Çeçen, Tahkin Kocan, Necdet Yıldırım ortakları ile 5 yıldızlı otel olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.