TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

European Neighbourhood Council’dan Çukurova Üniversitesi’ne Ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
European Neighbourhood Council’dan  Çukurova Üniversitesi’ne Ziyaret

ADANA(İLKHABER)-Merkezi Belçika Brüksel’de bulunan ve Avrupa Birliği’nin dış politikası üzerine başarılı projeler yürüten European Neighbourhood Council (ENC) isimli düşünce kuruluşunun Direktörü Samuel Doveri Vesterbye ve Proje Yöneticisi Asuman Kübra Baş Çukurova Üniversitesi’ne 29-30 Mayıs tarihleri arasında çeşitli toplantılar ve dersler vermek üzere ziyaret düzenledi.

ENC Proje Yöneticisi Asuman Kübra Baş, öğrencilere düşünce kuruluşlarındaki çalışma ortamını, ENC’nin Türkiye ve Orta Asya’da yürüttüğü projeleri anlatırken, bu alandaki iş fırsatları hakkında da bilgi verdi. Baş ENC’nin Çukurova Üniversitesiyle anlaşması olduğunu ve bu bağlamda sundukları staj olanaklarından da öğrencilere bahsetti. Üniversite’nin Dış İlişkiler Ofisi’nden yetkililer ve pek çok farklı departmandan öğretim üyeleriyle toplantılar yapan ikili, Çukurova Üniversitesi ile iş birliği alanlarını çeşitlendirmek istediklerini belirtti.

ENC Direktörü Samuel Doveri Vesterbye, 21. Yüzyıl’da Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerini jeopolitika bağlamında değerlendirdiği dersinde şunlara dikkat çekti:

“Ukrayna'daki trajik savaş jeopolitik satranç tahtasını değiştirdi. Türkiye Rusya’yı devre dışı bırakan bir transit ve üretim ülkesi haline gelerek önemli bir noktaya oturdu. Bu durum hem Türkiye’nin ulusal çıkarlarına hem Avrupa Birliği’nin çıkarlarına hizmet ediyor. Şimdi AB üyelik sürecinden ziyade AB ile Türkiye arasında daha gerçekçi ve eşitlikçi bir iş birliğine doğru ilerleme zamanı. Savunma, güvenlik, reform edilmiş bir gümrük birliği, ticaret, yatırım ve yeşil dönüşüm, böylesi yeni bir ilişkinin olmazsa olmazları olacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.