TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde yapılan tam tahıllı protein barlarının yararları

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Evde yapılan tam tahıllı protein barlarının yararları

İbrahim Baysal

Hf87372fa06c7409caac8815b0ffdd9d2Y

(İLKHABER)- Günümüzde sağlıklı beslenme ve aktif yaşam tarzı önem kazanmış durumda. İnsanlar, dengeli bir diyetle beslenmeye ve vücutlarının ihtiyaç duyduğu protein, lif ve diğer besin öğelerini almayı hedefliyorlar. Tam tahıllı protein barları, bu ihtiyaçları karşılamak için harika bir seçenek olarak öne çıkıyor. Üstelik bu protein barlarını evde yapmak da oldukça kolay ve ekonomik bir seçenek sunuyor. 

Yüksek Protein İçeriği: Tam tahıllı protein barları, genellikle yüksek miktarda protein içerir. Protein, kas gelişimi ve tamirine yardımcı olur, tokluk hissi sağlar ve metabolizmayı destekler. Lif Kaynağı: Tam tahıllar, protein barlarına lif eklemenin harika bir yoludur. Lif, sindirim sağlığına katkıda bulunur, tokluk hissini artırır ve sindirimi yavaşlatarak kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Sağlıklı Yağlar: Evde yapılan tam tahıllı protein barlarında kullanılan sağlıklı yağlar (avokado, fındık ezmesi, hindistan cevizi yağı gibi) enerji sağlar ve vücut için gerekli olan temel yağ asitlerini içerir. Özelleştirilebilirlik: Evde yaparken malzemeleri kendiniz seçebilirsiniz. Protein tozu, kuru meyveler, çekirdekler, baharatlar gibi eklemelerle tarifi özelleştirebilir ve kendi zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. 1.5 su bardağı yulaf ezmesi 1/2 su bardağı whey protein tozu (tercihe bağlı olarak başka bir protein kaynağı da kullanabilirsiniz) 1/2 su bardağı badem ezmesi veya fıstık ezmesi 1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu 1/4 su bardağı hindistan cevizi yağı 1/4 su bardağı çikolata parçacıkları veya kuru meyve (isteğe bağlı) Bir tutam tuz

Yapılışı:

Bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, protein tozu, badem ezmesi, bal veya akçaağaç şurubu, hindistan cevizi yağı, çikolata parçacıkları veya kuru meyve ve tuzu karıştırın. Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Karışımı düz bir fırın kabına veya kaplamış olduğunuz bir kalıba yayın. Üzerini düzleştirin ve bir spatula veya kaşık yardımıyla sıkıştırın. Protein barlarınızı buzdolabında en az 1 saat veya daha fazla süreyle soğutun. Soğuduktan sonra dilimleyerek veya istediğiniz boyutta parçalara ayırarak servis yapabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.