TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırsat arası

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2022 18:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 18:16

TFF 1. Ligde devre arasına doğru gidildikçe zirve de şekillenmeye başladı. Şimdilik Eyüpspor 33 puanla zirvedeki yerini koruyor ve bu sezon ilk üç sırayı paylaşacak gibi gözüküyor. Kadro yapısına baktığımızda zaten güçlü bir ekip olduğu ortada.. Böyle devam ederse gelecek sezon Süper Lig’de yer alacak ekiplerden birisi olur.

Kentimizin önemli ekiplerinden Adanaspor’a baktığımızda tarihi büyük başarılarla dolu bir ekip.. Ancak maalesef son 3-4 sezon çok sıkıntılı bir süreç yaşadı ve hâlâ yaşamaya devam ediyor. En son 2015-2016 sezonunda Süper Lig heyecanı yaşadı ancak o heyecan çok sürmedi. Bir sezon sonrası yine birinci lige düştü. Sonrasında ise bir türlü toparlanamadı.

Şuanda geride kalan 14 haftalık süreçte 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile 17 puan topladı ve 12. sırada.. Geçtiğimiz sezon dahi bundan daha iyi bir performans göstermişti. Hoca değişimleri de yaşadı ancak yine kötü bir gidişat var.

Yaz kamp döneminde Mustafa Kaplan ile sezona başladı, 1’i hazırlık toplam 6 maça çıktı ancak 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alınca hoca ile yollar ayrıldı. Ardından Önder Karaveli ile bir yıllık anlaşmaya varıldı. Onun da macerası uzun sürmedi.

Türkiye Kupası 4. Tur maçında kaybedilen Samsun maçı sonrası Önder Karaveli ile de yollar ayrıldı. Çünkü Karaveli ile kupa dahil 8 maçta 3 galibiyet 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alındı. Yani kötü bir grafik..

Hal böyle olunca ekibin alt yapı sorumlusu Eyüp hoca ile şimdilik yola devam ediyor. Eyüp hoca iyi bir hoca ve takımı iyi tanıyan birisi.. Bence gelen hocalardan daha başarılı bir grafik çiziyor. Tabi burada kadroya da bakmak lazım..

Bence Adanaspor’un kadrosu zayıf.. Ligin altında kalıyor. Devre arası birkaç iyi transfer yapılmasa sezon sonunda sıkıntı yaşanabilir bence.. O bakımdan devre arası için şimdiden çalışmalar yapmakta fayda var. Çünkü ikinci devre hep saha zorlu geçer.

Adanaspor bu hafta BAY geçiyor, yani maç yapmayacak. Dinlenme fırsatının yanında, daha iyi hazırlanma şansı da elde ediyor. Dönüşte kendisiyle aynı puanda olan Göztepe ile kendi evinde kozlarını paylaşacak. Yani her iki ekip için hem ok önemli, hem de zorlu bir maç.. Ve hatta 6 puanlık maç da diyebiliriz.

O bakımdan bu hafta uzun bir çalışma süreçleri var ve iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Arayı fırsata çevirip iyi hazırlanarak, Göztepe maçında 3 puanı almanın hesabını yapmalı.. Kötü gidişat dur demek ve çıkışa geçmek için fırsat.. Sonuçta devre arasına 30 puanın üzerinde gitmeli ki, sezon sonunda sıkıntı yaşamasın.

Evet! Lig zorlu.. Adanaspor, bu hafta arasını iyi değerlendirip Göztepe maçına daha dinamik, daha iyi hazırlanmak için fırsat buldu. Umarız iyi değerlendirip çıkışa geçecekleri maç olur.. Başarılar dileğiyle..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.