TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırtına ağaçları devirdi direkleri söktü

Adana’da gündüz saatlerinde çıkan fırtına bir inşaatın güvenlik amacıyla çektiği yaklaşık 2.5 metrelik demir saçları yıktı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fırtına ağaçları devirdi  direkleri söktü

BAYRAM BULUT

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adana’da gündüz saatlerinde çıkan fırtına bir inşaatın güvenlik amacıyla çektiği yaklaşık 2.5 metrelik demir saçları yıktı. Ağaçlar ve elektrik direklerini yerinden söken saat 54 kilometre hızla esen rüzgar bir evinde çatısını uçurdu.

Adana’da gece etkili olan sağanak yağış gündüz yerini rüzgarlı bir havaya bıraktı. Kentte etkili olan fırtınalı hava Yüreğir İlçesi’nde bulunan Adana Adliyesi yanında ki bir inşaat alanı da vurdu. İnşaat yapılması amacıyla kazılan temelin etrafı güvenlik amacıyla demir ve saclarla çevrildi. Yaklaşık  2.5 metre boyundaki saçlar rüzgarın etkisiyle aşırı sallanmaya başladı. Bir süre sonra bir bölümü yıkılan dev güvenlik saçları, daha sonra domino taşı gibi sırayla devrilmeye başladı.

ŞANS ESERİ AĞAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞMEDİ

Dev güvenlik saclarının önüne çok sayıda aracın park ettiği görüldü. Şans eseri bu saclar araçların üzerine değil de, temel için çukur kazılan alana düştü. Demir profillerle monte edilen saçların yıkılması rüzgarın şiddetini gözler önüne serdi.  Yıkılan inşaat güvenlik duvarının önüne gelen araç sahipleri telaşla araçlarını kontrol etti. Bu saçların yanı sıra çevredeki ağaçların dalları da rüzgarın etkisiyle kırılıp Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerine düştüğü görüldü. Yol üzerine düşen dallar olası bir kazaya sebebiyet vermemesi amacıyla kısa bir süre içerisinde yoldan kaldırıldı.

AĞAÇLARIN ÇİÇEKLERİ DÖKÜLDÜ

Yollarda asılı siyasi parti üyelerine ait afişler rüzgarın etkisiyle ipleri koptu. Sağa solan savrulan afişleri vatandaşlar bulundukları yerlerden kaldırdı. Rüzgarla birlikte ağaçların üzerinde açan çiçekler ve meyveler döküldü. Özellikle portakal ve turunç ağaçlarının çiçekleri yolları kapladı. Dökülen çiçeklerin kokusu güzel kokular yaydı. Rüzgar nedeniyle bazı yerlerde ise elektrik direkleri devrildi.

RÜZGARDAN DEVRİLEN AĞAÇ ELEKTİRİK TELLERİNİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Seyhan İlçesi Demet Evler Mahallesi’nde aşırı rüzgar nedeniyle ağaç devrildi. Devrilen ağaç, elektrik tellerini kopardı. Elektrik tellerine zarar veren yıkılan ağaç nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oldu. Aradan fazla zaman geçmeden elektrik direğinin üzerinden dumanların çıkıp kıvılcım atması mahalle sakinlerinin korkularını arttırdı. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken olası bir olumsuzluğa karşı elektrikler de kesildi.

RÜZGARDAN BİNANIN DUVARLARI YIKILDI

Yine Seyhan İlçesi’nde bulunan Mithatpaşa Mahallesinde kuvvetli rüzgar sebebiyle inşaat halindeki binanın 3 katının duvarları yıkıldı. Devam eden inşaatın 7. 8. ve 9. katındaki katında ki duvarları yıkılması çevre sakinlerini korkuttu. Duvarların rüzgardan yıkılmış olduğunu anlamayanlar, “Deprem mi oldu” şeklinde çevredekilere sorular sorduğu görüldü. Durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polisler binanın bulunduğu sokakta güvenlik önlemleri aldı. Şiddetli rüzgarın hayatı olumsuz etkilediği kentte rüzgar şiddetini gün boyu sürdürdü.

AYDINLATMA DİREĞİ YOLA DEVRİLDİ

 Rüzgar nedeniyle Huzurevleri Mahallesi 80. Yıl Bulvarı'nda beton aydınlatma direği yola devrildi. O sırada araç geçişi olmaması yaşanacak kötü bir olayı da önlemiş oldu. Bir süre trafik tek taraflı olarak verildi, ardından görevliler aydınlatma direğini yoldan kaldırmak için çalışma başlattı.   Olayı gören bir vatandaş yolda giderken aydınlatma direğinin rüzgar nedeniyle devrildiğini ve yetkililere haber verdiğini söyledi. Elektrik direği bir süre sonra bulunduğu yerden kaldırıldı. Direğin kaldırılmasıyla yolda trafik normale döndü.

54 KİLOMETREYE ULAŞAN RÜZGAR HIZI

Meteoroloji'den alınan verilere göre Adana’da rüzgar saatte 54 kilometreye ulaştı. Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Seyhan ilçesine bağlı Türkocağı Mahallesi’nde bir evin çatısının yarısı uçtu. Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde aydınlatma direkleri ve ağaçlar yollara devrildi. Devrilen ağaçlar ve aydınlatma direkleri nedeniyle bölgedeki birçok elektrik telleri zarar gördü. Yetkililer tedbir maksatlı bazı mahallelerde elektrikleri kesti. Polis ekipleri, çatının uçtuğu bölgeyi, ağaçların ve aydınlatma direklerinin devrildiği bölgeleri yaya ve araç trafiğine güvenlik maksadıyla kapattı.

SU TAŞKINLARI YAŞANDI

Öte yandan gece saatlerinde ise kısa süreli etkili olan sağanak yağış sebebiyle bazı yolları su bastı. Seyhan ilçesine bağlı bazı bulvarlarda ve caddelerde yollar su altında kaldı. Rüzgar ve yağmurun etkisiyle bazı ağaçlar ve bir elektrik direği kentte yerinden söküldü. Çukurova ilçesinde ise bazı bölgelerde su taşkınları yaşandı.

         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.