(İLKHABER) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından Silifke Gazi Çiftliği’nde kadınlar ve çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.
Eğitim öncesi Silifke Gazi Çiftliği’ni gezen kadınlar ve çocuklar, Gazi Çiftliği’nin tarihini anlatan belgeseli de izlediler. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Psikolog Cemre Yamur tarafından verilen mahremiyet eğitimi, kadınlar ve çocuklarda mahremiyet konusunda farkındalık oluşturdu.
Çocukların kendi bedensel sınırlarını ve özel bölgelerini bilmeleri gerektiğinin ana tema olduğu eğitimde; sınırları koruma, çocukların herhangi bir problemle karşı karşıya kaldığında neler yapmaları gerektiği, ‘Hayır’ deme becerisi, istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında tepkilerini bağırarak gösterebilecekleri anlatıldı. Kadınlar için de verilen eğitimde çocuklara karşı tutumun nasıl olması gerektiği ve çocukların sınırlarını öğrenmelerinin önemi aktarıldı.
Eğitimin ardından çocuklar bahçede kendileri için oluşturulan alanda oyunlar oynayarak eğlendi. Yüzlerini istedikleri şekilde boyatan çocuklar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ekiplerinin öncülüğünde çeşitli oyunlar oynarken resim de yaptı. Ayrıca çocuklara; balon, patlamış mısır, pamuk şeker, topaç ve çoraptan oyuncak dağıtımı yapıldı. Kadınlar da serbest zaman etkinlikleriyle kaliteli vakit geçirirken, halay çekerek eğlendi.
“Hem eğlendiriyoruz hem öğretiyoruz”
Silifke Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur, etkinlikle ilgili genel bilgi vererek, “Bugün Gazi Çiftliği’nde, Silifke Yeni Mahalle muhtarlığımızla beraber organize ettiğimiz kadın ve çocuklarımız için mahremiyet eğitimi var. Çocuklara eğlence ve etkinliklerimiz var. Buranın tarihini kadınlara ve çocuklara aktarmak ayrı bir gurur verici. Bugün çok kalabalığız. Hem eğlendiriyoruz hem öğretiyoruz” dedi.
“Çocuklarımıza motivasyon olsun istedik”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli etkinlik koordinatörü Yağmur Merve İşlek, “Yeni Mahalle muhtarımız bizden mahremiyet eğitimi talep etmişti. Okullar açıldı biz de hem çocuklarımıza motivasyon olsun hem de muhtarımızın talebini yerine getirmek için böyle bir etkinlik yaptık. İçeride önce kadınlarımıza sonra çocuklarımıza mahremiyet eğitimi verdik. Dışarıda da yine çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik etkinlikler yaptık. Çocuklar için balon, mısır, pamuk şeker dağıtımımız var” diye konuştu.