TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Antalya Diplomasi Forumu, Küresel Liderleri Belek'te

Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Antalya Diplomasi Forumu, dünya liderlerini bir araya getiriyor. Belek Turizm Bölgesi'nde başlayan forumda, 100'ü aşkın ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile uluslararası kuruluşların liderleri bir araya gelerek önemli konuları ele alacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
3. Antalya Diplomasi Forumu, Küresel Liderleri Belek'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle gerçekleşecek Antalya Diplomasi Forumunun bu sene üçüncüsü düzenleniyor. Antalya Diplomasi Forumunda toplam 148 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, bakanları, diplomatları, iş insanları, akademisyenleri ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecek.

antalya diplomasi forumu

Bu yılın ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi. Geçen yıl Kahramanmaraş'taki depremler nedeniyle ertelenen forum, bu yıl düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Forum, Orta Doğu'dan Asya-Pasifik'e, Afrika'dan Latin Amerika'ya uzanan farklı coğrafyalarda önemli konuları ele alacak. İklim değişikliğinden teröre, gıda güvenliğinden uzay diplomasisine kadar birçok küresel mesele tartışılacak. Özellikle Gazze konusunun da gündeme geleceği forumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde "Kadın, Barış ve Güvenlik" konulu yüksek düzeyli bir oturum düzenlenecek.

1-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu 3 gün sürecek.

antalya diplomasi forumu

antalya diplomasi forumu

antalya diplomasi forumu

Fotoğraflar: AA

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.