SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana Barosu’nda 14 genç avukat mesleğe başladı

Adana Barosu'nda düzenlenen ruhsat töreninde 14 genç avukat mesleğe adım attı. Başkan Av. Volkan Böke, törende yaptığı konuşmada hem genç meslektaşlarını kutladı hem de adliyede planlanan sigara içme alanı projesine dair gelişmeleri aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2025 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2025 09:17
Muhabir: Meryem Ünal
Adana Barosu’nda 14 genç avukat mesleğe başladı

Adana Barosu’nda stajlarını başarıyla tamamlayan 14 genç avukat için ruhsat töreni düzenlendi. Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Av. Volkan Böke, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileler ve davetliler katıldı. Ruhsatlarını alan avukatlar meslek hayatlarına ilk adımı attı. Törende konuşan Adana Baro Başkanı Av. Volkan Böke, “Aramıza katılarak bizlere güç verecek olan genç meslektaşlarımıza, onları bugünlere getiren ailelerine ve stajyer avukatlarımıza staj dönemlerinde emek veren meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi. 

“Bu mücadele hepimizin” 

Başkan Av. Böke baro yönetimi olarak verdikleri sözleri yerine getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek,  “Hem meslektaşlarımızın hem de aramıza yeni katılacak olan genç meslektaşlarımızın daha iyi koşullarda görev yapabilmesi adına seçim aşamasında birçok vaadimiz olmuştu. Bu vaatlerimizden biri de adliyede eksik olan ‘Sigara İçme Odası’ projesiydi. Göreve gelir gelmez bu proje için yer ayarlamak ve mali tabloyu çıkartmak adına gerekli yerlerle görüşmeler gerçekleştirerek bir plan hazırladık. Bu konuya ağırlık verdik çünkü bu sadece siz meslektaşlarımızın değil buraya hak aramaya gelen vatandaşlarımızın ve adliye personelinin de sorunuydu. Proje için bir alan bile belirledik fakat adliyenin mimari yapısındaki sıkıntılar itibariyle belirlenen alanda projeye başlayamadık. Bu gibi sebepten ötürü bu proje altı aydır atıl kalmış durumda. Geçen hafta Adalet Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yeni bir çözüm üretme aşamasına girdik. Adliye içerisinde sigara içme yasağı olduğu için meslektaşlarımıza, vatandaşa ve personellere de adli para cezaları uygulanıyor. Ben kısa sürede bu sorunun çözüleceğinin sözünü veriyorum. Çünkü bu sadece benim değil vatandaşın da sorunu. Bu yüzden bu mücadeleyi vermek durumundayız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.