TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da terör örgütü YPG/PKK üyeliğinden tutuklu sanığa dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da tutuklu Suriye uyruklu hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Terör örgütü YPG/PKK ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan sanık...

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com

ADANA (AA) - Adana'da tutuklu Suriye uyruklu hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü YPG/PKK ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan sanık M.H. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede sanık M.H'ye ait dijital materyallerin incelenmesinde çok sayıda silahlı eğitim videosu ve örgüt mensuplarına ait fotoğrafların tespit edildiği, kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yaparak terör örgütü YPG/PKK için istihbarat topladığı belirtildi.

M.H'nin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK kamplarında silahlı eğitim aldığı, örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket ettiğine yer verildi.

İddianamede, sanığın terör örgütü YPG/PKK içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü, bu süreçte kendisini gizlemek için kod isim kullandığı, örgüt içerisinde süreklilik ve yoğunluk gösteren eylem ve faaliyetlerde bulunduğu dikkate alınarak "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen M.H'nin yargılaması belirlenecek tarihte başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.