TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi yarın hakim karşısına çıkacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin yaşamını yitirdiği Adana'daki Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün'ün yargılanmasına yarın devam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 13:46
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi yarın hakim karşısına çıkacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin yaşamını yitirdiği Adana'daki Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün'ün yargılanmasına yarın devam edilecek.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlanmıştı.

"Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen tutuklu sanık Hasan Alpargün'ün yargılandığı davanın ikinci duruşmasına yarın devam edileceği belirtildi.

İlk duruşmaya katılan müştekilerden Hasan Ölçer, sanık Hasan Alpargün'ün en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Dün depremin yıl dönümünde yaşamlarını kaybedenleri andıklarını belirten Hasan Ölçer, "Kayınvalidem Hülya Yürk ve Kayınbabam Zafer Yürk de bu apartmanda 94 kişi ile birlikte yaşamlarını yitirdi. Bir yaşlı kadının yaralı olarak kurtarıldığı yıkılan bu bina eğer yönetmeliklere uygun yapılmış olsaydı, yakınlarımız da dahil toplam 96 kişi yaşamını kaybetmemiş olacaktı." dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.