Anadolu’nun ilk camisi yeniden kapılarını açtı

Anadolu’nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar Camii, 6 Şubat depremlerinde aldığı ağır hasarın ardından titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı. Tarihi yapı, açılışın ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2025 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2025 11:47
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Anadolu’nun ilk camisi yeniden kapılarını açtı

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde ağır yıkıma uğrayan ve kapsamlı bir restorasyon sürecinin ardından yeniden inşa edilen Habib-i Neccar Camii, aradan geçen 1055 günün sonunda kapılarını yeniden açtı. Anadolu’nun bilinen en eski camisi olma özelliğini taşıyan bu köklü yapı, yeniden ibadete başlamasıyla birlikte aynı zamanda yeniden doğuşun, direncin ve umudun güçlü bir simgesi haline geldi.

Hafta sonu gerçekleştirilen resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Programa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda bakan, milletvekili, Hatay’ın yerel yöneticileri, büyükşehir belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Açılışın hemen ardından cami, özellikle hafta sonu boyunca depremzedelerin ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle dolup taştı.

Hafta sonu tatilini değerlendiren her yaştan vatandaş, yenilenerek hizmete giren camiye akın etti. Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşanırken, cami ve çevresinde oluşan kalabalık, ortaya anlamlı ve etkileyici manzaralar çıkardı.

Cami avlusunda toplanan cemaat, deprem sonrası burada kılınan ilk namazların manevi huzurunu hep birlikte paylaştı. Namazın ardından vatandaşlar, Habib-i Neccar Hazretleri’nin makamını ziyaret ederek dualar etti.

Uzun bir aradan sonra yeniden Habib-i Neccar Camii’nde saf tutmanın, Hazreti Habib-i Neccar’ın makamını ziyaret etmenin ve cami avlusunda anıları yad etmenin kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu sürecin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, bakanlara, milletvekillerine ve Hatay protokolüne teşekkürlerini sundu. Vatandaşlar, restorasyon çalışmalarını üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şükranlarını sundu.

Bugün de namaz kılmak isteyen vatandaşların akın ettiği Habib-i Neccar Camii’nin yeniden ibadete açılması, Hatay’da sadece tarihi bir yapının ayağa kalkması değil, aynı zamanda inancın, dayanışma ruhunun ve yeniden toparlanma iradesinin de canlanması olarak değerlendirildi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.