ATB Başkanı Bilgiç, yeni eğitim yılında öğrencilerle buluştu

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla, ATB’nin katkı sağladığı ve ismini taşıyan okullarla TOBB’un Adana’ya kazandırdığı Tarım Lisesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2025 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2025 09:49
Kaynak: BÜLTEN
ATB Başkanı Bilgiç, yeni eğitim yılında öğrencilerle buluştu

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ATB’nin yapımına katkı sağladığı ve ismini taşıyan Adana’daki üç okul ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Adana’ya kazandırılan Tarım Lisesi’ni ziyaret etti. Bilgiç, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ile birlikte Adana Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Solmaz, Seyhan Borsa Anadolu Lisesi Müdürü Cumali Özçelik, Yüreğir Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Mustafa Güzel ve TOBB Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Girente ile bir araya geldi. Ziyaretlerde, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere TOBB’un 367 oda ve borsayı kapsayan “Eğitim Yardımı Kampanyası” çerçevesinde hazırlanan yardım çekleri de okul idarecilerine teslim edildi.

“Tüm öğrenciler bizlerin yarınlarıdır”

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana Ticaret Borsamızın ismini taşıyan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından yaptırılan okullarımızı ziyaret etmek istedik. Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm sevgili öğrencilerimize 2025-2026 eğitim-öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını, sağlık ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Unutmayalım ki tüm öğrenciler bizlerin yarınlarıdır” şeklinde konuştu.

“Tarımı bilmek ve toprağın kıymetini bilmek geleceğimiz için önemli”

TOBB Tarım Lisesi’nde öğrencilere hitap eden Bilgiç, tarımın stratejik önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Pandemi döneminde gördük ki tarım ve gıda olmazsa yaşam olmaz. Sizler ülkemizin geleceği için bu bilinçle ve şuurla yetişmelisiniz. Çukurova tarımın kalbidir. Önümüzdeki yıllarda kapalı devre sulama sistemleriyle modern tarımla buluşacak ovamızda, tarımı bilen ve teknolojiyi doğru kullanan gençlere büyük ihtiyaç var. Tarımla uğraşıyorsanız ayağınız çamur üstünüz başınız toz toprak olacak. Toprağın kıymetini bilmeliyiz. Bu topraklar hepimizin emaneti. Buradan elde edilecek ürünlerin sadece ekonomik değil vicdani bir boyutu da var. Tarım liselerimiz bu nedenle çok önemli. Sizler, geleceğin gıdasında, tarımında ve Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençlersiniz. Kendinizi iyi yetiştirin, zamanı iyi kullanın ve kıymetini bilin. Bu cennet vatanımız için güzel ve faydalı işleri hep birlikte başaracağız.”

Ziyaretlerin sonunda Bilgiç, tüm öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında sağlık, huzur ve başarı diledi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.