TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı Nerede ve Nasıl Gidilir? İletişim bilgileri...

Aydın 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı Nerede? Açıklanan askerlik yerleri sonrasında araştırılan konu olmaya başladı. İşte, askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için Aydın 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı adres, telefon, iletişim bilgileri...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
Aydın 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı Nerede ve Nasıl Gidilir? İletişim bilgileri...

İç güvenliğin sağlanması için bazı bölgelerde Emniyet Genel Müdürlüğü görev yaparken, bazı bölgelerde ise bu görevi Jandarma Genel Komutanlığı üstleniyor. Jandarma kuvvetleri de yaptıkları görev ve yere göre kendi içerisinde sınıflandırmalara ayrılırlar. Örneğin Jandarma Komandolar çoğunlukla sınır güvenliğini korumak için görev yaparken, Jandarma Timleri ise iç bölgelerde yer alan köylerdeki güvenliği sağlamakla görevlidirler. Turizm jandarmaları ise turistik beldelerde ve şehirlerde halkın güvenliğini tahsis etmek üzere görevlerini yerine getirirler.

Aydın, tarihi bir şehir olmasının yanında ayrıca bir turizm şehridir. Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburunda eğitim gören askerler de Turizm Jandarması olarak askerlik görevini yaparlar.

Ege Bölgesi’nde yer alan ve efeler diyarı olarak da bilinen Aydın ilinin 17 ilçesi vardır. Bu ilçelerden Didim ve Kuşadası’nın denize kıyısı bulunur ve turizm açısından önemli yerlerdendir.

Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburu Usta Birliğine Nereye Gönderir

Acemi birliğinde temel askeri eğitimini tamamlayan askerler Turizm Jandarması oldukları için genel olarak usta birliğinde turistik yerlere dağıtılırlar. İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Muğla, Antalya ve Alanya gibi Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yer alan turistik şehirlere asker dağıtımı yapan bir birliktir.

Ayrıca acemi birliğini Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburunda tamamlayan askerlerin, usta birliğinde de burada kalma ihtimalleri vardır.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aydın ili askerlik görevinin yapılabileceği en güzel illerden biri olarak nitelendirilir. Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburunda Turizm Jandarması olarak görev yapacak olanların şanslı olduğu söylenir. Turizm Jandarması olarak askerlik yapanların giydikleri kıyafetler diğer jandarmalara göre daha rahattır ve turistlik bölgelerde görev yaparlar.

Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburunda sunulan imkanlar sayesinde birlikteki askerler iyi bir eğitim alırlar. Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Taburu, sosyal ve sağlık imkanları açısından askerlerin gereken ihtiyaçlarını karşılayan bir birliktir.

Askerlerin boş vakitlerini verimli geçirmeleri için birlik içerisinde bir kütüphane bulunmaktadır. Bunun yanı sıra askerlere bölük amfilerinde bulunan televizyonları izlemelerine istirahat saatlerde izin veriliyor.

Ayrıca birlikte, askerlerin sosyal hayatlarından uzaklaşmamaları ve yakınları ile iletişim kurabilmeleri için 27 adet bilgisayarı olan bir internet salonu bulunuyor. Yakınları ile telefonla iletişim kurmak isteyen erler için de birlik içerisinde toplamda 53 adet olmak üzere ankesörlü telefonlar bulunuyor.

Aydın Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığındaki askerlerin parasal işlemlerini yapabilmeleri için birlik içerisinde Garanti Bankası ve PTT şubesi yer alıyor.

Askerlerin eğitimleri süresince herhangi bir sağlık ihtiyaçları ya da rahatsızlıkları olması durumunda hizmet vermek üzere birliğin içerisinde bir sağlık tesisi bulunuyor. Ayrıca askerlerin yaşayabilecekleri uyum sorunlarından ya da psikolojik rahatsızlıklarından dolayı da yardım alabilecekleri profesyonel kadroya sahip bir Rehberlik ve Danışma Merkezi mevcut.

Askerlerin yiyecek ve içecek, gazete ve kişisel temizlik malzemesi ihtiyaçlarını alabilecekleri kantinler, günün belli saatlerinde açık oluyor. Er gazinosu da, askerlerin yemek yeme ve dinlenme ihtiyaçları için sabah erken saatlerden yatma saatine kadar açık tutuluyor.

Birlik içerisinde 87 bölmesi olan banyo bulunuyor.

Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığına Nasıl Gidilir?

Aydın ilinin merkezinde bulunan 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığına birçok ulaşım imkanı bulunuyor.

Özel araç ile ulaşım: Aydın’a özel araç ile gitmek isteyen askerlerin;

İstanbul’dan 603
Ankara’dan 542
İzmir’den 180
Kocaeli’den 592
Antalya’dan 294
Konya’dan 470 kilometrelik bir yol yapmaları gerekiyor.
Otobüs ile ulaşım: Aydın’a direkt giden otobüs firmalarıyla ulaşım sağlanabilir. Yaklaşık olarak ulaşım süresi;

İstanbul’dan 11 saat
Ankara’dan 9 saat
İzmir’den 1 saat 30 dakika
Kocaeli’den 9 saat
Antalya’dan 6 saat
Konya’dan 8 saat sürüyor.
Otobüs firmasıyla Aydın Otogarı’na ulaşan askerler, yolculuk yaptıkları otobüs firmalarının şehir içi servisleri, 9 no’lu özel halk otobüsleri ya da otogarda bulunan taksiler ile 1. Jandarma Er Eğitim Taburuna ulaşım sağlayabilirler. 9 no’lu özel halk otobüsü, otogarın 200 metre batısında bulunan Atatürk Devlet Hastanesi önündeki otobüs durağından hareket ediyor.

Aydın Otogarı irtibat numarası: 0256 212 50 50

Hava yolu ile ulaşım: Aydın’da havaalanı olmadığı için hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyen askerlerin önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşmaları gerekiyor. Sonrasında ise limanın içerisinde bulunan demir yolu ile Aydın’a direkt ulaşım sağlayabilirler.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İrtibat Numarası: 0 232 455 00 00

Demir Yolu ile ulaşım: Demir yolu ile Aydın’a ulaşım sağlayan askerler ise tren garından çıktıktan sonra 50 metre ileride bulunan Adnan Menderes Bulvarı’nın karşı şeridine geçtikten sonra ilk duraktan 9 no’lu özel halk otobüsü ile birliğe ulaşabilirler.

Aydın Tren Garı irtibat numarası: 0256 225 18 24

Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı İletişim Bilgileri
Adres: 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı/Aydın

Birinci Bölük: 0 256 214 79 67-0 256 213 96 80
İkinci Bölük: 0 256 213 24 78-0 256 213 40 32
Üçüncü Bölük: 0256 213 55 01-0 256 213 42 99
Dördüncü Bölük: 0 256 213 35 67-0 256 214 21 85
Aile İletişim Merkezi: 0 256 213 40 02

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.