TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başıboş köpek sayısı Türkiye'de korkutucu boyuta ulaştı

Başıboş Köpek Sayısı Türkiye'de Korkutucu Boyuta Ulaştı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de 700 Bini Aştı!

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
Başıboş köpek sayısı Türkiye'de korkutucu boyuta ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'nin üç büyükşehrindeki başıboş sokak köpeği sayısı 700 bini aşmış durumda. Son zamanlarda artan başıboş köpek saldırıları endişe yaratırken, resmi rakamların açıklanmasıyla birlikte durum daha da vahim bir hal aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, TBMM Dilekçe Komisyonu'na hayvan bakımevleri, hayvan hastaneleri ve sokak köpekleri hakkında bilgi verdi. Buna göre, Türkiye genelinde 326 hayvan bakımevi ve 33 hayvan hastanesi bulunuyor.

sokak köpeği

Son beş yılda, 1 milyon 310 bin 108 köpek kısırlaştırılırken, 2 milyon 704 bin 768'i aşılanıp rehabilite edildi ve 274 bin 940'ı sahiplendirildi. Ancak bu çabalara rağmen, Türkiye'nin sadece üç büyükşehrinde toplam 668 bin 900 başıboş sokak köpeği bulunuyor.

İzmir'de sokak köpeklerinin sayısı 450 bin olarak açıklanırken, İstanbul'da bu rakam 128 bin 900 ve Ankara'da 90 bin olarak belirtildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hayvan bakımevlerinin kurulması ve işletilmesi konusunda belediyelere iş birliği talimatı gönderdi. Dilekçe Komisyonu ise vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi için Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılması gerektiğini bildirdi.

başıboş köpekler

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.