TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyelerde 'T.C. ve rüşvet' ayrıntıları

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP birinci parti olurken, Yeniden Refah Partisi ise yüzde 6,19 oyla üçüncü parti konumuna geldi. Seçimi başka partilerden alan bazı CHP'li ve Refahlı başkanların ilk icraatlarından biri, belediye binaları tabelalarına T.C. ibareleri ekletmek ve rüşvet yazıları astırmak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 10:11
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Belediyelerde 'T.C. ve rüşvet' ayrıntıları

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP birinci parti olurken, Yeniden Refah Partisi ise yüzde 6,19 oyla üçüncü parti konumuna geldi. Seçimi başka partilerden alan bazı CHP'li ve Refahlı başkanların ilk icraatlarından biri, belediye binaları tabelalarına T.C. ibareleri ekletmek ve rüşvet yazıları astırmak oldu.

Yerel seçimlerin ardından CHP’nin kazandığı belediyelerin tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresi yeniden eklenmeye başladı. Kırıkkale, Ankara Keçiören ve Mamak, Giresun Görele ve Espiye gibi belediyelerinin tabelaları değişti. Bu belediyelerin tabelalarına, 10 yıl önce terörün bitirilmesi amacıyla başlatılan 'açılım' sürecinde çıkarılan T.C. ibaresi eklendi.

Kütahya Gediz'de MHP’li Belediye Başkanı Necdet Akel, Büyük Birlik Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da belediye binalarının tabelalarına T.C. ibaresi ekleten isimler oldu.

Seçimin ardından lüks makam araçlarının satışa çıkarılması gibi sıradışı uygulamanın dikkati çektiği Yeniden Refah Partili belediyelerde asılan rüşvet yazıları da gündem oluşturdu.

Yüzde 6,19 oy alarak üçüncü parti konumuna gelen, 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe ve 24 belde belediyesi kazanan Yeniden Refah Partisi'nin başkanları hizmet binalarına, “Rüşvet alan da veren de mel’undur”  hadisini yazdı.

Konya Çumra Belediye Başkanı seçilen Mehmet Aydın, Sakarya Geyve Belediye Başkanı seçilen Selçuk Yıldız,  Dulkadiroğlu Belediye Başkanı seçilen Mehmet Akpınar gibi isimler, rüşvetle ilgili ayrıntıyı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Belediyenin lüks makam aracı satışa çıktı 

Bu arada Geyve Belediye Başkanı olan Selçuk Yıldız'ın ilk icraatlarından biri belediyenin lüks makam aracını satışa çıkarmak oldu.

Rüşvet ve Başkan Yıldız'ın otomobil paylaşımları, sosyal medyada "Ülkemiz mutlaka temiz toplum kampanyasını başlatmalıdır" yorumuyla karşılık buldu.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.