Böcek skandalı sonrası Adana’daki kuruyemişçi yenileniyor

Adana’da yapılan denetimde böceklenmiş ürün tespit edilen kuruyemiş ve şekerleme satışı yapılan işletmede, cezai işlem sonrası yenileme çalışmalarına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2025 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2025 09:48
Muhabir: HIDIR YENİAY
Böcek skandalı sonrası Adana’daki kuruyemişçi yenileniyor

Seyhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, denetimler kapsamında geçtiğimiz günlerde Çakmak Caddesi’nde bulunan bir kuruyemiş ve şekerleme satışı yapılan işletmede inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sırasında, bazı ürünlerde böceklenmiş ürünler tespit edildi. Hijyen koşullarına uyulmayan ve halk sağlığını tehdit eden kilolarca ürüne, zabıta ekiplerince imha edilmek üzere el konuldu. İşletmeye, hijyen kurallarına aykırılık ve bozulmuş ürün bulundurmaktan 63 bin 82 TL cezai işlem uygulandı.

Ekipler, işletme yetkililerini de hijyen koşullarına uyulması konusunda uyararak, özellikle pencere olan bölümlere sineklik takılması konusunda tavsiyede bulundu.

Söz konusu işletmede bu gelişmeler üzerine satış durduruldu ve tadilat işlemlerine başlandı. İçeride bulunan vitrin, dolap, terek ve diğer malzemeler boşaltıldı. Buradan alışveriş yapan vatandaşların tepkisi çeken hijyen skandalının yaşandığı kuruyemişçinin kepengine de ‘Yenileniyoruz. Yakında tekrar hizmetinizdeyiz’ yazısı asıldığı gözlendi. Yazıyı görenler ise “Buradan bir daha alışveriş yapmayız ama inşallah yine böcek skandalına tanık olmayız” yorumları yaptı.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.