TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boğulmamak için kımıldamayın

Cankurtaran Ömer İsa Eseoğlu, boğulma tehlikesi geçiren insanların kendilerini kasmadan serbest bırakması halinde suyun üzerinde kalacaklarını ve suya doğru çekilmeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Boğulmamak için kımıldamayın

Havaların ısınmasıyla beraber pikniğe giden vatandaşlar, serinlemek için baraj ve göletlere girmeye başladı. Yüzme bilmeyenler ise girdikleri suda ya boğulup hayatını kaybediyor yada boğulma tehlikesi yaşıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde cankurtaran olarak görev yapan Ömer İsa Eseoğlu, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak, “Havaların ısınmasıyla beraber vatandaşlarımız barajların ve göllerin olduğu yerlere pikniğe gidiyor. Burada vatandaşlarımıza önemli uyarılarda bulunmak istiyoruz. Derinliğini bilmediğimiz, dışarıdan sığ gözüken barajlara ve göletlere girmemeleri gerekir. Buralardaki türbülans akıntı insanları aşağı doğru çektiği için boğulma tehlikesi geçirebilirler. Önlemlerini almalarını istiyoruz. Can bu kadar ucuz olmamalı. Biz bu haberleri gördüğümüz zaman çok üzülüyoruz” dedi.
Boğulma tehlikesi geçiren insanların kendilerini kasmadan serbest bırakması halinde suyun üzerinde kalacaklarını söyleyen Eseoğlu, “İnsan vücudundaki kas yapısı insanlar kendilerini kastıklarını zaman bir ağırlık kütlesi olarak çekme yapıyor. Burada kendilerini serbest bırakıp suyun üzerine sırtüstü yattıkları zaman hiçbir şekilde suya doğru çekilmezler. Panik esnasında kas ağırlık yaptığı için tabana doğru inme durumları çok yüksek. Kendilerini serbest bırakıp yatsalar zaten kurtulacaklar. Özellikle barajlarda türbülans akıntı olduğu için boğulma tehlikesi geçiren insanlar panik yaptıkları zaman su onları aşağı doğru çekiyor. Buna karşı koymaları çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.