TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Nasıl Gidilir?

10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Nasıl Gidilir? Açıklanan askerlik yerleri sonrasında araştırılan konu olmaya başladı. İşte, askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı adres, telefon, iletişim bilgileri...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
Bornova 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin İstanbul ve Ankara’dan sonra en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir’in Bornova ilçesindeki 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, hem şehrin güzelliği hem de kışla içerisindeki imkanların çokluğuyla acemi birliğini burada geçirecek olanlara, ideal bir acemi birliği deneyimi vaat ediyor.

Oldukça geniş bir alana yayılan komutanlık içerisinde 2’inci ve 3’üncü jandarma taburlarına eğitim verilmektedir. Askerlere, hangi bölgeye gönderileceklerinin ve kısa dönem ya da uzun dönem ayrımı yapılmaksızın aynı eğitimler verilmekte olup acemilik süresi kısa ve uzun dönemlerde değişiklik göstermektedir.

Bornova ilçesinin yerleşik nüfusu 400 bini aşarken bu rakam sanayi, ticaret ve eğitim gibi faktörlere bağlı olarak çeşitli zamanlarda bir milyona yaklaşabilmektedir. Bu değişken nüfus oranı, ilçede konaklayabilmek için çok sayıda otel ve pansiyonun açılmasına sebep olmuştur. Acemiliğini burada tamamlayan askerlerin yemin törenine gelen ailelerin konaklama hususunda herhangi bir sıkıntı çekmeyeceğini söyleyebiliriz.

Bornova 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Usta Birliğine Nereye Gönderir?

Acemiliğini bu komutanlıkta tamamlayan askerlerin büyük bölümü usta birliğine batı il ve ilçelerine gönderilir. %70 oranında batı bölgelerine dağıtım yapıldıktan sonra kalan askerlerin bir kısmı doğu ve güneydoğuya gönderilirken çok az bir kısmı usta birliğinde Bornova’da kalmaya devam eder.

Komutanlığın yüksek oranda batıya asker göndermesi, eğitim seviyesi ve disiplininde herhangi bir azalmaya sebep olmaz. Burada eğitim alan acemi askerler, yanaşık düzen ve yürüyüş gibi temel askeri eğitimlerin yanı sıra gece intikalleri, nişancılık gibi eğitimlere de tabi tutulurlar.

Acemiliğini burada tamamlayan askerlerin usta birliğinde hangi göreve getirilecekleri ise tamamen birlikteki ihtiyaca göre belirlenir. Usta birliğine teslim olan askerler, nöbet eri olabilecekleri gibi, mesleklerine göre aşçı, berber, nizamiye çavuşu ya da yazıcı olabilirler. Yazıcı, kısım amirliklerinde görevli askerler için kullanılan genel bir tabirdir.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birlik içerisinde hemen her kışlada bulunan kantin ve bankomat imkanlarının yanı sıra ATM ve PTT şubesi bulunuyor. Sosyal tesisler kapsamında en zengin birliklerden biri olan Alay Komutanlığında er gazinoları, pinpon masaları, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, kapalı spor salonuyla birlikte kütüphane ve internet kafe mevcut.

Bornova 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin ticaret merkezlerinden ve en kalabalık illerinden biri olan İzmir’e ulaşım son derece kolaydır. Kara yolu, hava yolu ve demir yolu ile ulaşımın mümkün olduğu şehre gitmek için hangi yolu tercih edeceğiniz tamamen bütçenize bağlıdır.

Kara yolu ile ulaşım: Ülkemizin en batısından en doğusuna kadar tüm il ve ilçelerden İzmir’e direkt hareket eden otobüs seferi bulmak mümkündür. İzmir Otobüs Terminali’ne ulaştıktan sonra Alay Komutanlığına gitmek için Pınarbaşı, Yeşilçam, Kavaklıdere minibüslerini kullanabilir ya da 317 ve 117 numaralı belediye otobüslerine binerek birliğe ulaşabilirsiniz. İzmir;

İstanbul’a 468,
Ankara’ya 586,
Kayseri’ye 836,
Hatay’a 1064 kilometre uzaklıktadır.
Bu mesafeler baz alındığında, özel araçla İzmir’e ulaşım;

İstanbul’dan 6 saat,
Ankara’dan 7 saat,
Kayseri’den 10 saat,
Hatay’dan 13 saat sürmektedir.
Otobüs firmalarının güzergah ve durak sayısına bağlı olarak bu sürelerde birkaç saatlik farklılıklar meydana gelebilir.

Demir yolu ile ulaşım: İlk demir yolu hatlarından birine sahip olan İzmir’e pek çok il ve ilçeden trenle ulaşmak mümkündür. Bulunduğunuz yerden direkt tren seferi yoksa bile civar illerden İzmir’e hareket eden tren seferlerine bakabilir ve size en uygun olan seferi tercih ederek şehre varabilirsiniz. Trenle Halkapınar’a ulaştıktan sonra metro hattıyla Bornova’ya geçebilir ve birliğinize teslim olabilirsiniz.

Hava yolu ile ulaşım: İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ülkemizde havaalanı bulunan hemen her ilden sefer düzenlenen havaalanlarından biridir. Bu uçuşların bazıları İstanbul veya Ankara aktarmalı olsa da uzun saatler boyunca yolda vakit kaybetmek istemeyenler, uçuşun aktarmalı olup olmamasına bağlı olarak 1,5 ila 3 saat arasında süren bir yolculukla İzmir’e varabilirler. Adnan Menderes Havalimanı’ndan yine metroyla Bornova’ya ulaşmak mümkün.

Bornova 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı İletişim Bilgileri
Adres: 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kemalpaşa Caddesi No:98 35060 Bornova/İzmir

Telefon: 0232 479 48 06 – 0232 479 00 21 – 0232 479 03 85
Bir önceki yazımız olan Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu başlıklı makalemizde 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ve Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı iletişim bilgileri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.