TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Başkan, sığınmacıların ruhsatsız işyerlerini kendi elleriyle mühürledi

CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek kentte ruhsatsız iş yeri açan sığınmacıların iş yerlerini kendi elleriyle mühürleyip faaliyetlerini durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 08:41
Kaynak: ALİ GÜRELİ
CHP'li Başkan, sığınmacıların ruhsatsız işyerlerini kendi elleriyle mühürledi

CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal, yerel seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek kentte ruhsatsız iş yeri açan sığınmacıların iş yerlerini kendi elleriyle mühürleyip faaliyetlerini durdurdu. 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1977 seçimlerinden sonra birinci parti konumuna yükselerek kendisi açısından tarihi bir zafere imza attı. İktidardaki, Adalet ve Kalkınma Partisi ise yarışı ikinci sırada tamamlayarak 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim yenilgisi aldı. Türkiye genelinde CHP yüzde 37.8, AK Parti yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüzde 6.2, DEM Parti yüzde 5.7, MHP yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in katılım oranını yüzde 78 olarak açıkladığı yerel seçimlerde CHP birçok ilde yarışı önde tamamladı. CHP'nin kazandığı kentlerden biri de Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal Belediye Başkanı seçildi. CHP'nin ilk kez Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nı kazandığı kentte, Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı oldu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı CHP'li Burcu Köksal, yerel seçimden önce verdiği bir sözü yerine getirerek, kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Köksal, konuyla ilgili sosyal medya mesajında "Sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz" ifadesi kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, sosyal medya hesabından kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini zabıta eşliğinde mühürlediği bir video da paylaştı.

İş yerlerinin ruhsatları olmadığı için mühürlendiğini aktaran Köksal, şu mesajları verdi:

"Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz. Esnafımız kan ağlarken bu memlekette ruhsatsız bir şekilde işletme faaliyetinde bulunuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Bugün Zabıta ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. 

Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.