TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li belediye başkanları Ata'nın huzurunda

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) belediye başkanları, Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katılmak üzere gittikleri Ankara'da Ata'nın huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li belediye başkanları Ata'nın huzurunda

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) belediye başkanları, Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katılmak üzere gittikleri Ankara'da Ata'nın huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve her iki kentin CHP’li belediye başkanları, diğer belediye başkanları ve il yöneticileri Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. CHP’li heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen CHP’liler ardından 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti.

Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşması ile başlayan Yerel Yönetimler Çalıştayı parti genel merkezinde gerçekleşti.

Çalıştay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşması ile başlarken, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de birer konuşma yaptı.

Genel Başkan Özel’den teşekkür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalıştay’ın açılışında yaptığı konuşmasında; “Partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapabilmemiz için en kötü günde bu partiye sahip çıkanlara, en zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 “Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun”

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik. Seçimleri Türkiye İttifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik” diye konuştu.
 
Çalıştay’da belediyeler ve il örgütleri arasında çalışma dinamiklerinin tartışılmasının ardından, ‘Geçmişten Geleceğe CHP Belediyeciliği’ ve ‘Uzmanların Gözünden Yeni Dönem Türkiye Siyaseti ve CHP Belediyeciliği’ başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.