TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal gaz sondajında, 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulundu!

Türkiye’nin birçok noktasında petrol ve doğalgaz sondaj çalışmaları devam ederken, yeni doğalgaz rezervi bulunduğu açıklandı. Yapılan tespitlere göre, 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu bilgisi verildi. Detaylar işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
Doğal gaz sondajında, 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulundu!

Doğalgazda yerli ve millileşme çalışmaları kapsamında, piyasa değeri 3 milyar lira olan 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulunmasının ardından, 2024 programı doğrultusunda, 4 kuyu daha açılacağı bilgisi verilirken, hedefin “500-600 milyon metreküp” doğal gazı üretimi olduğu bildirildi.

TBNG CEO’su Sinan Furat, açıklama yaptı!

3 bin metre derinlikteki 5 kuyuda doğal gaz sondajı çalışmaların sürdüğü kuyulardan ikisinde doğal gaz rezervi bulunduğu, bilgisinin verilmesinin ardından, bölgedeki çalışmalar ile ilgili A Haber'e açıklama yapan TBNG CEO'su Sinan Furat, İstanbul Silivri’de Değirmenköy’deki doğal gaz arama sahasında yapılan sonrasında bulunan, 300 milyon metreküp doğal gazın kısa süre içerisinde üretime alınacağına dikkat çekerek, “bildiğimiz üzere ülkemizde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak adına Enerji ve Tabiii Kaynaklar Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı projeleri doğrultusunda yoğun bir çaba sarf edilmekte. Biz de özel sektör öncüsü olaraktan Türkiye Petrolleriyle birlikte aynı bölgede yan yana parsellerde üretim yapmaktayız. Bulunduğumuz sahada ilk tespitimin 300 milyon metreküp olduğu belirlendi” dedi.

Keşfedilen Doğalgaz nerelere verilecek?

2024 programı dahilinde, 4 kuyu daha açacaklarını dikkat çeken Furat, 4 kuyu için beklentilerinin yaklaşık 300 milyon metreküp olduğunu dile getirdi. 2024 programı doğrultusunda, 4 kuyu daha açılacağı bilgisi verilirken, hedefin “500-600 milyon metreküp” doğal gazı üretimi olduğu bildirildi.

Furat, “Doğal gaz tüketimimizin ülke olarak mevcut durumda yüzde 1,5-2’sini ancak üretebiliyoruz. Karadeniz gazımız var bunla birlikte bu rakam yukarı çıkıyor. İnşallah biz de özel sektör olarak bu rakamı yukarı çıkartırız. Yıllık 60 milyar dolar olan enerji maliyetimizi yerli üretim ve kaynaklar ile birlikte aşağı çekmeyi amaçlıyoruz” diyerek ülkenin doğalgaz tüketimi ile ilgili bilgileri aktardı.

Furat, “Burada tabii doğal gaz ana konu” dedi. Depolama tesislerinin kapasitesi yükselttiklerini dile getiren Furat, mevcut durumda, 6 milyar metreküplük depolama hacimlerinin olduğunu açıkladı. “1,5-2 ay içerisinde bölgeden çıkarılan doğal gazı yine bu bölgedeki 60’a yakın sanayicimize, kendi boru hattımıza ileteceğiz” diyen Furat, Bölgenin sanayisini bölgenin doğal gazı karşılayacağını dile getirerek, “Kendi kendimize enerjimizi üretmiş, üreticimize vermiş olacağız.” Dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.