TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajları: Otizm Farkındalık Günü Ne Zaman?

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, otizmli bireylerin yaşamlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak adına çeşitli mesajlar paylaşılıyor. Farklılıkları anlayarak ve kabul ederek daha kapsayıcı bir toplum oluşturma vurgusu yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajları: Otizm Farkındalık Günü Ne Zaman?

Dünya Otizm Farkındalık Günü, her yıl 2 Nisan'da otizm konusunda farkındalık oluşturmayı ve toplumun otizmli bireylere yönelik anlayışını artırmayı amaçlıyor. 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen bu özel gün, otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesini, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

otizm nedir

Bu önemli günde, sosyal medya ve diğer iletişim mecralarında çeşitli mesajlar paylaşılıyor. Bu mesajlar arasında yer alan bazıları şunlar:

"Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Hayata farklılıklarıyla değer katan otizmlilerin yanındayız. Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlu olsun."

"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle otizme dair toplumsal farkındalığın artmasını temenni ediyor, otizmli kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."

"Otizm bir hastalık değil, gelişimsel bir farklılıktır. Bu nedenle toplum olarak otizm ile ilgili farkındalığımızı artırmalı, bu özel bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmalıyız."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.