Eğitim Gücü Sen Adana Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürü Aras’a ziyaret

Eğitim Gücü Sen Adana Şubesi’nin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras’a gerçekleştirdiği ziyarette, öğretmenlerin morali, mesleki itibar ve eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2026 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2026 10:38
Kaynak: BÜLTEN
Eğitim Gücü Sen Adana Şubesi’nden İl Milli Eğitim Müdürü Aras’a ziyaret

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Adana Şubesi, Şube Başkanı Fırat Aksu ve beraberindeki heyetle Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Fırat Aksu, Şube Başkan Yardımcıları Süreyya Ayhan ve Ramazan Ay, Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Koçak ile Sarıçam İlçe Başkanı Gülçin Şeker yer aldı. Heyet, İl Müdürü Aras’a yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede sendikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Başkanı Fırat Aksu, Adana’da 600’ü aşkın üyeye ulaştıklarını, Türkiye genelinde ise 20 binden fazla üyeye sahip olduklarını belirtti. Aksu, siyasetten uzak, apolitik bir sendikacılık anlayışı benimsediklerini vurguladı.

ARAS, “ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ONURUNU VE İTİBARINI HER PLATFORMDA KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, "Bizim yolumuz öğretmen arkadaşlarımızın moralini yüksek tutmaktır. Okullarda öğretmen odalarından gülücüklerin yayıldığını görmek bizim en büyük başarımızdır. Öğretmenlik mesleğinin onurunu ve itibarını her platformda korumak zorundayız” şeklinde konuştu.

Müdür Aras ayrıca, okul yöneticilerinden öğretmenleri küçük nedenlerle (derse birkaç dakika geç girmek gibi) incitmemelerini ve okullarda bir 'aile' iklimi oluşturmalarını beklediğini dile getirdi.

“SADECE ELEŞTİREN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIZ”

Şube Başkanı Fırat Aksu, İl Müdürü Aras’ın konuşmasında doğrudan öğretmen odaklı bir giriş yapmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve umutlandırdığını belirtti. Aksu, Eğitim Gücü Sen olarak sadece eleştiren değil, iyi işleri takdir eden ve çözüm için dayanışma içinde olan bir yapı olduklarını, Adana eğitimi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.