TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Nerede? İzmir Gaziemir'de hangi askeri birlik var?

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Nerede? İzmir Gaziemir'de hangi askeri birlik var?, açıklanan askerlik yerleri sonrasında araştırılan konu olmaya başladı. İşte, askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi adres, telefon, iletişim bilgileri...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Nerede? İzmir Gaziemir'de hangi askeri birlik var?

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi, ülkemizde ulaştırma personeli olarak asker yetiştiren iki birlikten biridir. Diğeri ise Manisa Alaşehir 2. Ulaştırma Eğitim Taburudur.

İzmir’de bulunan Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezinde, uzun ve kısa dönem erlere ve bununla birlikte asteğmen adaylarına eğitim verilmektedir. Toplamda 5 adet ulaştırma bölüğü bulunan birlikte verilen acemilik eğitimi 4 hafta sürer.

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı Nereye Gönderir?

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezinde eğitimini tamamlayan askerler, usta birliğinde ülkenin doğu ya da batı bölgesine gönderilebilir. Geçmiş dönemde burada acemi eğitimi görmüş olan askerlerin usta birliğinde eğitim aldıkları yerlere bakarak, bu eğitim birliğinden genellikle İstanbul, Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’a usta dağıtımı yapıldığını söyleyebiliriz. 

Burada acemi birliği eğitimini tamamlayan askerler ülkenin herhangi bir bölgesinde usta birliğinde ulaştırmacı olarak askerlik görevini yapmak üzere dağıtılır. Usta birliğinde ulaştırmacı olmaları planlanan askerler yük aktarma işinde de görev alabilir ya da kolorduda paşaların şoförlüğünü yapabilir.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Askerlere, birliğe geldikleri ilk gün tüm ihtiyaç duyacakları malzemeler verilir. Verilen malzemeler şöyle:

Eğitim kıyafeti, bot, eşofman, fanila, iç çamaşırı, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı
Diş macunu, diş fırçası, traş kremi, şampuan, sabun vb.
Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezinin sosyal olanaklar bakımından birçok birlikten daha gelişmiş durumda olduğu söylenebilir. Birlik içerisinde Playstation salonu ve ücretsiz olarak lig maçlarını yayınlayan kafeterya bulunuyor.

Askerlerin yiyecek ve içecek, gazete, kırtasiye malzemeleri ve kişisel temizlik malzeme ihtiyaçlarını alabilecekleri kantinler, günün belli saatlerinde açık oluyor. Ayrıca askerlerin dinlenme sürelerini geçirebilecekleri gazinolar da birliğin içerisinde mevcut.

Birlik içerisinde askerlerin eğitim dışında istirahat veya izin zamanlarında spor yapmaları için içerisinde basketbol sahası ve tenis kortu barındıran spor tesisleri bulunuyor.

Birlikte nakit olarak alışveriş yapılamıyor. Bu yüzden askerlerin yanlarına banka ya da kredi kartı almaları gerekiyor. Birliğin içerisinde, Akbank ve Ziraat Bankası’nın bankamatikleri bulunuyor.

Aileleri ve/veya yakınları ile telefonla iletişim kurmak isteyen askerler için birlik içerisinde yeterli sayıda ankesörlü telefon mevcut. Ayrıca birlik içerisinde PTT şubesi de bulunuyor.

Birlik içerisinde yer alan 1. Basamak Muayene Merkezi, askerlerin eğitimleri süresince herhangi bir sağlık ihtiyaçları ya da rahatsızlıkları olması durumunda hizmet veriyor. Ayrıca askerlerin yaşayabilecekleri uyum sorunlarından ya da psikolojik rahatsızlıklarından dolayı da yardım alabilecekleri profesyonel kadroya sahip bir Rehberlik ve Danışma Merkezi bulunuyor.

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayına Nasıl Gidilir?

Özel araç ile ulaşım: İzmir’e özel araç ile ulaşmak isteyenlerin;

İstanbul’dan 600 km,
Ankara’dan 640 km,
Bursa’dan 378 km,
Antalya’dan 510 km,
Konya’dan 470 km yol katetmeleri gerekiyor.
Otobüs ile ulaşım: İzmir’e her ilden otobüsle ulaşım sağlanabilir. Ulaşım yaklaşık olarak;

İstanbul’dan 8 saat,
Ankara’dan 8 saat 30 dakika,
Bursa’dan 5 saat,
Antalya’dan 7 saat,
Konya’dan 7 saat sürüyor.
Otobüs ile İzmir Otogarı’na varan askerler, yolculuk ettikleri otobüs firmasının ücretsiz servisiyle Gaziemir’e ulaşım sağlayabilirler. Ayrıca askerler belediye otobüsü (ESHOT), minibüs ya da maddi imkanlarına göre taksi ile de Gaziemir’e ulaşabilirler.

İzmir Otogarı irtibat numarası: 0 232 472 10 10

Hava yolu ile ulaşım: İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen askerler, İZBAN (İzmir Banliyo), ESHOT (belediye otobüsü) veya HAVAŞ ile Gaziemir’e ulaşabilirler. Ayrıca Havalimanı, Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezine 4 km uzaklıkta.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı irtibat numarası: 0 232 455 00 00

Demir yolu ile ulaşım: İzmir’e Ankara, Aydın, Denizli, Uşak, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir ve Manisa’dan gelecek olan askerler tren ile seyahat edebilirler.

Demir yolu ile İzmir Basmane Garı’na gelen askerler ESHOT ya da minibüsler ile Gaziemir’e ulaşım sağlayabilirler.

İzmir Basmane Tren Garı irtibat numarası: 0 232 484 86 38

Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri:
Adres: Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Gaziemir/İzmir

Telefon numaraları:

0 232 251 28 29
0 232 251 28 50
0 232 251 05 31
Fax: 0 232 251 46 10

Bir önceki yazımız olan Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu başlıklı makalemizde 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ve Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı iletişim bilgileri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.