SON DAKİKA
Hava Durumu

Gücümüzü kullanabiriz

Türk-İş 4.Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, hükümetin 200 bine yakın kamu işçisine ilgilendiren ve hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında sürdürülen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2013 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Gücümüzü kullanabiriz

 

ADANA(İLKHABER) - Hükümetin bin 800 TL’nin altındaki ücretler için 150 TL iyileştirme, birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay içinse yüzde 3 ücret zammı teklif ettiğini açıklayan Gülnar, “Bunun yanı sıra sosyal yardımlar içinde ücret zammı oranında artışı içeren hükümet teklifini kabul etmemiz mümkün değil. Gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı bilinmesini istiyoruz” dedi.

TÜRK-İŞ, YÜZDE 10 İSTEDİ
Yaklaşık 200 bin kamu işçisi adına toplu sözleşme masasında bulunduklarını ifade eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar,sözlerini şöyle sürdürdü:

“TÜRK-İŞ Konfederasyonu olarak 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle tüm işçilerin maaşlarına yüzde 10 zam istedik. Ayrıca brüt maaşı 1800 liranın altında olan düşük ücretlilerin maaşının 1800 liraya yükseltilmesi bir diğer talebimizdi. Yine toplu iş sözleşmesinin birinci ve ikinci yıllarında işçilerin yıl boyunca yüzde 15 gelir vergisi ödemelerini; bunun üzerindeki vergilerin de işveren tarafından ödenmesini istedik. Sosyal yardımların da arttırılmasının yanı sıra, 1 Temmuz'dan itibaren ikinci 6 ay içinse ücretlere, 6 aylık geçmiş tüketici fiyatlarındaki artışın 2 puan üzerinde zam talep ettik. 2014 yılı için de 6'şar aylık periyotta geçmiş enflasyona ilave 2 puan zam talep ettik. Kamudaki taşeron işçilerini unutmadık, asıl işverenin işçisi olduklarına dair yargı kararlarının derhal uygulanması da en önemli taleplerimiz arasında yer alıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.