TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenç, Göbeklitepe’de sergi açtı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında M. Akif İnan Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen Göbeklitepe Konferansı’na katıldı ve konferansın ardından sergi açılışı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Güvenç, Göbeklitepe’de sergi açtı

Güvenç, Göbeklitepe’de sergi açtı

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında M. Akif İnan Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen Göbeklitepe Konferansı’na katıldı ve konferansın ardından sergi açılışı yaptı.

     Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, “Göbeklitepe Konferansı ve Sergisi” ile başladı.

   Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan açılış konuşmalarının ardından Göbeklitepe ile ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Ayrıca Şanlıurfa’da turizmin gelişmesinde katkıları bulunan bazı işletmecilere plaketleri Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç tarafından verildi.

    Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, turizm ve kültürel çalışmalarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak projeler üreteceklerini belirterek, Şanlıurfa’nın tanıtımı için çeşitli materyaller üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

    Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından katılımcılara Göbeklitepe ile ilgili önemli bilgiler verildi.

   Göbeklitepe Kazı Başkanı Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü`nden Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından gerçekleştirilen konferansta ayrıca Göbeklitepe’nin coğrafi konumu, kazılar ve dünya tarihindeki önemine değinildi.

    Konferansın ardından Vali Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç ve diğer davetlilerin katılımıyla açılan Göbeklitepe Sergisi’nde Göbeklitepe ile ilgili dünya basınında geniş yer almış yazılar ve resimler sergilendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.