TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere "ev" oldu

- Seferlerin devam ettiği İskenderun Garı'ndaki iki trende depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor - Trenlerde barınan depremzedelerden Nida Karahan: - "Devlet hep yanımızda. Vagonlar sıcak, yemekler önümüzde"

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere "ev" oldu

HATAY (AA) - SERKAN AVCI/SERDAR ALAKUŞ - İskenderun Garı'nda iki tren barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesi için depremzedelere açıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da afetzedelerin yaraları sarılıyor.

İskenderun Garı'nda konuşlandırılan ve 16 vagondan oluşan 1100 kişi kapasiteli iki trende vatandaşların barınmasına imkan sağlanıyor. Trenlerde kalan depremzedelere 3 öğün de yemek veriliyor.

Trende 5 kişilik ailesiyle kalan 50 yaşındaki Nida Karahan, deprem anında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Büyük sarsıntıyla uyandıklarını aktaran Karahan, "Depremi çok kötü hissettik. Hayal bile edemediğim şeyler yaşadım. Evimiz kullanılamaz hale geldi. İçine giremiyoruz." dedi.

Karahan, depremin ardından trende barınmaya başladıklarını belirterek, "Allah razı olsun, devlet hep yanımızda. Vagonlar evimiz oldu." diye konuştu.

Ailesinden 8 kişiyle trende kalan 42 yaşındaki Mahmut Harun Alkan da hayatları boyunca unutamayacakları bir deprem yaşadıklarını söyledi.

Üniversitede çalıştığını, işine gardan gidip geldiğini anlatan Alkan, "Burada aile gibi olduk. Askerimiz bize 7/24 yemek ve kıyafet getiriyor. Allah bundan aşağı düşürmesin bizi. Devletimiz sağ olsun, var olsun." ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.