TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR, 10 farklı şehirde 8300 kişiye iş fırsatı sunuyor: Başvuru için son 3 gün

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 10 farklı şehirde toplam 8300 kişiye iş imkanı sağlıyor. Başvuruların 15 Mart 2024 tarihine kadar yapılabileceği duyuruldu. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
İŞKUR, 10 farklı şehirde 8300 kişiye iş fırsatı sunuyor: Başvuru için son 3 gün

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında işsizlik sorununa çözüm bulmak ve yerel hizmetleri güçlendirmek amacıyla 10 farklı şehirde toplam 8300 kişiye iş imkanı sunuyor. Bu geniş çaplı alım, Türkiye'deki ekonomik kalkınmayı desteklemeyi ve işsizlik oranlarını düşürmeyi hedefliyor.

Başvuruların 15 Mart 2024 tarihine kadar süreceği belirtilirken, adaylar başvurularını İŞKUR'un resmi internet sitesi, İŞKUR hizmet noktaları ve ALO 170 telefon hattı üzerinden gerçekleştirebilecekler. Adaylar, başvuru sürecinde ilgili belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde sunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Alımın özellikle Ağrı ve İzmir gibi illerde yoğunlaştığı belirtilirken, Ağrı Valiliği Merkezi'ne 500 kamu personeli alınacak. İzmir ve diğer illerde ise çeşitli kaymakamlıklara bağlı olarak toplamda 8300 kamu personeli alımı yapılacak.

Toplum Yararına Programlar (TYP), işsiz bireylere geçici süreli istihdam sağlayarak kamu yararına projelerde görev almalarını sağlıyor. Bu programlar, katılımcılara iş tecrübesi kazandırarak iş bulma süreçlerine destek olmayı amaçlıyor. Program kapsamında okulların, kamu binalarının ve çevrenin bakımı, ağaçlandırma, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi pek çok önemli hizmet sunuluyor.


 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.