TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KFC iddialarına yanıt verdi: Hiçbir yere gitmiyoruz!

Ekonomik nedenlerle KFC'nin Türkiye'den çekilip çekilmeyeceği tartışılıyordu. Ancak İş Gıda tarafından yapılan açıklama, KFC'nin Türkiye'de kapanmayacağını ve hızlı servis sektöründe büyümeye devam edeceğini gösteriyor. İşte detaylar!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
KFC iddialarına yanıt verdi: Hiçbir yere gitmiyoruz!

Fast food devi KFC'nin Türkiye'deki geleceği hakkında çıkan çeşitli spekülasyonlar, şirketten yapılan resmi açıklama ile son buldu. Yum! Brands'in 2023 mali raporu, Orta Doğu'daki KFC ve Pizza Hut satışlarında bir düşüş yaşandığını göstermiş ve bu durumun Türkiye'deki işlerin seyrini de endişeyle izlenmesine neden olmuştu.

kfc

ABD merkezli restoran işletmeciliği şirketi Yum! Brands'in 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali raporu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına destek veren firmalara yönelik boykotlar gibi faktörlerin etkisiyle piyasa beklentilerinin altında kaldığını ortaya koydu. Bu durum, KFC ve Pizza Hut gibi markaların Türkiye'den çekilme olasılığını gündeme getirdi.

kfc

Ancak, bu iddialara İş Gıda'dan yapılan açıklama ile son verildi. İş Gıda, KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme gibi dünya çapında ünlü markaları bünyesinde bulunduran bir şirket olarak Türkiye'de 600'den fazla restoran ve mağazaya sahip olduklarını belirtti. Ayrıca, İş Gıda'nın Türkiye'de hızlı servis restoran sektöründe önemli bir oyuncu olduğu ve büyümeye devam edeceği vurgulandı.

ÇEKİLME DEĞİL YENİ ŞUBE AÇIYORLAR!

İş Gıda'nın basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu ve Avrupa'daki en büyük hızlı servis restoran işletmecilerinden biri olarak bu yıl KFC'nin 350. ve Pizza Hut'ın ise 250. restoranını açmayı planlıyoruz. Ülkemize duyduğumuz güven ile çok çalışmaya, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Bu açıklama ile birlikte, KFC'nin Türkiye'den çekilme iddialarının asılsız olduğu ve şirketin Türkiye'deki varlığını sürdüreceği netlik kazandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.