TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de 2 ilçede KBRN tatbikatı yapıldı

- Yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santralini de kapsayan çalışmaya 447 personel ve 111 araç katıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin'de 2 ilçede KBRN tatbikatı yapıldı

MERSİN (AA) - Mersin'in Gülnar ve Silifke ilçelerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) tatbikatı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) işbirliğinde, 2022'nin "Afet Tatbikat Yılı" ilan edilmesi kapsamında KBRN tatbikatı organize edildi.

Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi'ndeki alana kurulan brifing merkezinde tatbikat hazırlıklarının anlatıldığı video gösterildi, NDK görevlilerince sunum yapıldı.

Sonrasında senaryo gereği, Gülnar'da yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) "acil durum olayı"nın gerçekleştiğine yönelik Mersin Afet ve Acil Durum Merkezine ihbar ulaştı.

İhbarın AFAD ve NDK'ye iletilmesinin ardından başlatılan tatbikatta, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Yeşilovacık Mahallesi'ndeki vatandaşların denizden ve karadan tahliyesi sağlandı.

Çeşitli kurumlarda görevli 15 afet grubundan 447 personel ve 111 araç katıldığı uygulama, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, AFAD, NDK, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) ile Akkuyu'daki acil durum kriz ve yönetim merkezlerine aktarılan canlı görüntülerle takip edildi.

Çalışmaların yapıldığı bölgelerde güvenlik önlemleri alınan tatbikat sürüyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.