TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O maaşlar tamamen değişti! e-Devlet’ten hemen kontrol edin: İşte yeni maaşlar

Türkiye’de sosyal yardım alan vatandaşlar için müjdeli bir haber var: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında sosyal yardım ödemelerine önemli oranda zam yaptı. Yeni düzenlemeyle, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım yardımı gibi desteklerdeki artış, milyonlarca kişiyi etkileyecek. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
O maaşlar tamamen değişti! e-Devlet’ten hemen kontrol edin: İşte yeni maaşlar

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yaşandı: Sosyal güvenlik kapsamındaki desteklerde büyük bir artış gerçekleşti. 2024 yılında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal yardım alanlar için ödeneklerde ciddi bir iyileştirme yapıldı. 

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİNDE NE KADAR ARTIŞ SAĞLANDI?

Yapılan bu iyileştirme ile birlikte, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen aylık, engellilere sağlanan maaş ve evde bakım hizmeti alanlar için yapılan ödemelerde önemli oranda artış sağlandı. 

Özellikle, yaşlılık aylığı 2,348 TL’den 3,504 TL’ye, evde bakım yardımı 5,095 TL’den 7,508 TL’ye ve engelli maaşı 874 TL’den 2,797 TL’ye yükseltildi. Bu artışlar, vatandaşların hayat standartlarında olumlu yönde bir değişiklik yaratmayı hedefliyor. 

TEMMUZ AYINDA YİNE ZAM

Ayrıca, Temmuz ayında beklenen ek enflasyon zammı ile birlikte, bu ödemeler daha da artacak ve altı ay boyunca yeni belirlenen miktarlar üzerinden gerçekleştirilecek.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR

Türkiye’de sosyal yardım başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bunun için e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığı kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

• Aile Destek Programı başvuruları da e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNAMAZ?

• Başvuru sırasında, Türk vatandaşı olmayanlar, Mavi Kart sahipleri, yurt dışında ikamet edenler, 18 yaşından küçükler, hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır.

• Ayrıca, cezaevi ve tutukevinde bulunanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, bakım kurumunda bulunan kişiler ve zorunlu askerlik görevini ifa edenlerin başvuruları da değerlendirmeye alınmamaktadır.

Başvuru işlemleri ve detayları için e-Devlet Kapısı’nı ziyaret edebilir veya ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sonuçları genellikle başvurudan kısa bir süre sonra e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.