TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ORKÖY destekleri katlanarak devam ediyor

Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinde yaşayan 56 aileye 10 milyon 500 bin TL ORKÖY desteği sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ORKÖY destekleri katlanarak devam ediyor

Serhat AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Adana'nın Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinde yaşayan 56 aileye, 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY desteği sağlandığı bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ORKÖY faaliyetleri kapsamında üretici köylülere 16 adet 4×4 traktör, 8 adet tomruk sürütücü ve 2 adet yangın tankeri, düzenlenen törenle teslim edildi. 

Törene Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Kızıl, Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürü Güngör Köse, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Saimbeyli Orman İşletme Müdürü Ayhan Uyaroğlu, işletme şefleri ve köylüler katıldı.

1695816916948

Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Ormanlarımızla birlikte orman köylülerimizi de korumak, ekonomik ve sosyal durumunu iyileştirmek görevlerimiz arasında.  Bugün burada bu amaçlar için desteklenen köylülerimize verilen traktör ve sürütücülerin teslimi için toplandık. Çalışan köylülerimize devlet olarak destek vermeye devam edeceğiz. Kazasız bol kazançlı çalışmalar temenni ediyorum" dedi.

Krediden faydalan köylüler de tüketen değil üreten bireyler olmak istediklerini, ORKÖY desteklerinin alması ve ödemesi kolay olduğunu ve ekonomik geri dönüşünün hemen başladığını ifade ettiler.

2023 yılında Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü dahilindeki orman köylerinde yaşayan 56 aileye 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY desteği sağlandığı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.