SON DAKİKA
Hava Durumu

Şu an birinciyiz

Siyaset Akademisi'nin ilk dersini çalan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk dersinde tarım politikalarını anlatıp Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin Avrupa'da 3 basamak daha yükseldiğini savundu

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2013 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Şu an birinciyiz

p { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Calibri",serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: "SimSun"; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; }

Siyaset Akademisi'nin ilk dersini çalan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk dersinde tarım politikalarını anlatıp Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin Avrupa'da 3 basamak daha yükseldiğini savundu


 

Şu an birinciyiz


 



Bayram BULUT

ADANA(İLKHABER) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi'nin ilk ders zili çaldı. Akademinin açılış zilini çalan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker iil dersi Akademi öğrencilerine verdi. Seyhan Kültür Merkezi'nde başlayan derste bir konuşma yapan Bakan Eker, 2006 ylına kadar Türkiye'nin Tarım Kanunu'nun olmadığını, daha sonra bu kanunu kendilerinin çıkarttığını belirtti. Türkiye'de bütün arazilerin emarını çektiklerini söyleyan Bakan Eker, ''Bu yöntemle arazi şartlarını, milim milim içinde ne var ne yok bunu biliyoruz. Türkiye'nin 30 milyar tarım parseli var. Arazilere artık kimlik bilgisi veriyoruz. Kimlik numaralarını girerek o arazi hakkında hertürlü bilgi alınabiliniyor'' dedi.

24 yıl süreyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda değişik görevler yaptığını, bu süreçte 14 bakan gördüğünü anlatan Bakan Eker, "İstikrar, irade, plan, tatbikat nedir, bunların hepsini yaşadım gördüm. Gelenler kötü niyetli insanlar değildi, bir şeyler yapmak istiyordu. Ama onları besleyen, destekleyen güçlü irade oluşmuyordu. Koalisyon dönemlerini biliyorum; bir bakanlık proje yapar, diğer bakanlık taş koyardı. Güya ortaklardı, ama herkes birbirinin ayağına çelme takmakla uğraşırdı. Bunları da gördük. Onun için biz milletten aldığımız emaneti başımızın üzerinde taşıdık." dedi.

Geçmişte milletvekillerinin, vatandaşların karşısına geçecek güçlerinin olmadığını savunan Eker, bu milletvekillerinin güçlerini milletten değil 'bürokratik' ve 'medyatik' tezgahlardan aldığını söyledi. Bu nedenle siyasetin güçlendirilmesi, siyasete itibar kazandırılması ve toplumun siyasetle ilişkili hale getirilmesi için Siyaset Akademileri'nin başlatıldığını vurgulayan Eker, geçmişte kadınların ve gençlerin 'geleneksel siyaset aklı' tarafından siyasal ilişkilerinin dışında tutulduğunu söyledi. Eker, toplumdaki herkesin siyasetle ilgilenmesi gerektiğini ifade ederek, "Çünkü siyaset sorunlarımızın çözümü konusunda fikir üreteceğimiz bir alandır. İkinci olarak uygulama alanıdır; amacı hizmettir. Kavga etmeden, kan dökmeden, kucaklaşarak, tartışarak toplumda farklı görüşleri olan insanların bu alanda tartışmak suretiyle fikir geliştirmesi ve sorunlara çözüm geliştirme sürecidir. AK Parti Siyaset Akademisi'nin de temel işlevi bu." şeklinde konuştu.

Türkiye bugün bir çok alanda 10 yıl öncesine göre daha demokratik, daha sivil anlayışın hakim olduğu bir ülke. olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, '' Bürokrasinin etkisi 10 yıl öncesine göre çok ama çok daha az. Bürokrasi artık siyasetin, milletin emrinde. Anadolu'nun kültürel yapısı içinde herkes birbiriyle barış, hoşgörü içinde yaşıyor. Bu medeniyetin şifrelerini, barışın şifrelerini unuttuğumuz dönemlerde problemler oldu. Biz, parti olarak yerli değerlere sarılıp, tarihten, kültürümüzden, kendi dinamiğimizden güç almak suretiyle milletimiz ile devlet arasında aidiyet duygularını güçlendirdik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyduğu, herkesin sistemden, devletinden razı olduğu bir demokratik sivil yapıyı kurmak için çalıştık. İnsan haklarının geliştiği, herkesin hak ve hukukuna riayet edildiği, farklılıkların, inanç, yaşayış, giyim, kuşam, din, düşünce mezhep, etnik köken, her ne ise bütün bu farklılıkları zenginlik kabul edip, ortak değer olarak görerek yaşadığı ve birlikte geleceğe dair umut ve sevgi türküleri yaktığı Türkiye'yi inşa ettik . " ifadesine yer verdi.

Türkiye'yi dünden bugüne değerlendiren Bakan Eker, tarımda dünya ülkeleri arasında Türkiye'nin eskiden 11., Avrupa Ülkeleri arasında da 4. sırada olduğunu savundu. Şuan ise Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında 17., Avrupa ülkeleri arasında ise 1. sıraya yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye bizim dönemimizde bir strateji belgesi hazırladı. 'Türkiye tarım ülkesi' denmiş ama 2006 yılına kadar Türkiye bir Tarım Kanunu'na sahip değildi. Cumhuriyet 1923'te kurulmuş, Türkiye'nin Tarım Çerçeve Kanunu 2006'da çıktı ve biz çıkardık. Tarımdaki hedeflerimizi, tarımdaki kavramları o çerçeve kanun içinde belirtiyoruz. Tarımla ilgili tarifler o kanun içerisinde yer alıyor. Eğer o kanunun yoksa doğru, rasyonel, sürdürülebilir politikanız oluşmaz.''

 Ak Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı cenazesi münasebeti ile katılmadığı etkinlikte Milletvekili Necati Çetinkaya, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ilçe başkanları, partili ve akademiye kayıtlarını yaptıran öğrenciler hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.