TAŞERON İŞÇİLER SENDİKALAŞTI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık sektöründe çalışan yaklaşık 600 taşeron işçisi Adana Türkiye Sağlık İş Sendikası’na resmen üye oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
TAŞERON İŞÇİLER SENDİKALAŞTI

ADANA (İLKHABER) - Adana Balcalı Hastanesinde bir araya gelen işçilere  toplu iş sözleşmesinde alınan kararların müjdesini ise Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Merkez yönetim Kurulu üyesi ve Adana şube Başkanı Mehmet Demirci verdi.

Demirci, işçilerle yaptığı toplantıda 7 ay önce taşeronda çalışan işçilerin sendikalaşması yönünde çok uğraş verdiklerini belirterek, sonunda kazanan tarafın işçiler ve sendika olduğunu söyledi.

Toplu özleşme masasında alınan karaları işçilere anlatan Demirci, şunları söyledi:

“2 yıllık altı aylık dönemler içerisinde  alınan zamlar  birinci  altı ay için  mevcut yövmiye ücretine 3 TL, ikinci altı için yüzde 6, üçüncü  altı ay için yüzde 6, dördüncü altı ay için ise yüzde 5 beş yılda iki adet ikramiye 10 günlük sosyal yardım, aylık 35 Tl, yol ücreti belediye rayiç   bedeli net iki bilet ücreti, bulaşıcı hastalık servis ücretinde çalışan işçilere günlük 2.5 tl ek zam ilave edildi. Yılda bir defa ilk okula giden çocuklara 80 Tl ortaokula giden çocuklara 90 Tl, liseye giden çocuklara 100 Tl, üniversiteye giden çocuklara ise 130 Tl. ,Bayramlarda ikramiye 60 Tl, doğum yardımı 110 Tl ölüm yardımı 800 TL, anne veya babanın ölümünde ise 300 Tl, doğal afetlerde 250 Tl, fazla çalışma ücreti yüzde 60 ödenmesi, hafta tatili ve bayramlarda 3 yövmiye, gece çalışanlarına yüzde 10 fazla ödenmesi.”

Demirci, 1961 yılında kurulan Türkiye Sağlık İş Sendikası’nın sağlık kolunda çalışan işçilerin haklarını savunarak hep ilkleri başardığını belirterek son olarak Türkiye'de taşeronlaşan Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ve üniversite hastanelerinde çalışan taşeron işçilerini üye yaparak toplu iş sözleşmesi yaparak resmen 600 üyenin Sendikalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Sendikalı olmak önemli. Sendika varsa  haklarınız savunulur eğer sendikalaşmaz iseniz köleliğe mahkum olursunuz. Bu yüzden de üye olmayan işçi kardeşlerimizi de kapılarımızı ardına kadar açıyoruz. Gelin sendikalı olun hakkınızı savunun. Bu kötü düzene hep birlikte son verelim biz yapıcıyız yıkıcı değiliz.”

Sendikalı olmanın sevincini yaşadıklarını belirten işçiler de, yeni yıla daha huzurlu gireceklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.