TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet'in 100. Yılında uzaya Atatürk fotoğrafı gönderildi

Adanalı Uzay Girişimcisi İdris Albayrak ve ekibi, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak amacıyla, yakın uzaya Atatürk’ün fotoğrafı ve bitki tohumları gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhuriyet'in 100. Yılında uzaya Atatürk fotoğrafı gönderildi

ADANA (İLKHABER) - Adanalı Uzay Girişimcisi İdris Albayrak ve ekibi, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak amacıyla, daha önce dünyada denenmemiş bir başarıya imza atarak yakın uzaya Atatürk’ün fotoğrafı, ‘İstikbal Göklerdedir’ yazısı ve bitki tohumları gönderdi.

Kendi tasarımları olan uzay aracıyla birlikte yerden 38.000 metre yukarı stratosfer tabakasına Adana’nın Örcün mevkiinden fırlatış yapan ekibin üyesi Albayrak,"Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce söylediği ‘İstikbal Göklerdedir’ sözüyle yapmış olduğu gelecek görüsü hepimize ışık oldu. Işık olmaya da devam edecek. Ekip olarak amacımız, bir çocuğa ışık olup geleceğini aydınlatabilmek. Umuyoruz ki daha nice uzay ve bilim dolu başarılara imza atacağımız anlar yaşarız. Gelecek uzayda ve biz bunun farkındayız. Yeni nesli uzay konusunda kendilerini geliştirmeye, fütürist bakış açısı yeteneği kazanıp geleceklerini tasarlamaya davet ediyoruz." dedi.

REKLAMDA YENİ BİR MECRA: UZAY KAMERASI

Uzay Girişimcisi ve Fütürist, ALBA LOON Uzay Araştırmaları Kurucusu İdris Albayrak ve ekibi kendi tasarımları olan uzay aracını 38.000 metre yukarıdaki stratosfer tabakasına gönderip hem markaların reklam ihtiyacını popülerleşen uzay ile karşılayarak global pazarda görünmelerine olanak sağlıyor hem de çocukların bilim insanı olabilmesi adına tohumları farklı sıcaklık ve farklı basınç parametrelerine maruz bırakarak deneyler yapıp bilimsel çalışmalara destek oluyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.