SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaşı küçük, yükü büyük

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte geldikleri Adana'da çadırda yaşayan 5 yaşındaki kız çocuğu, yalın ayak olan iki yaşındaki kardeşine sırtında taşıyarak bakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Yaşı küçük, yükü büyük

Yaşı küçük, yükü büyük

 




ADANA (İHA) - Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte geldikleri Adana'da çadırda yaşayan 5 yaşındaki kız çocuğu, yalın ayak olan iki yaşındaki kardeşine sırtında taşıyarak bakıyor.
Suriye'deki iç savaştan dolayı Türkiye'ye göç devam ediyor. Canlarını kurtarıp Adana'ya gelen Suriyelilerin bir kısmı naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Her şeylerini Suriye'de bırakıp sadece canlarını kurtaran aileler de özellikle çocuklar çok zor günler geçiriyor. Bu ailelerden biri de 4 çocuğuyla çadırda yaşam mücadelesi veren Şerif ailesi. Suriye'nin Halep şehrindeki evlerini terk etmek zorunda kalan aile Adana'da soğuk havada çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Ne yiyecek ekmekleri ne de ayaklarına giyecekleri bir ayakkabıları yok.

YALIN AYAK KARDEŞİNİ SIRTINDA TAŞIYOR
Çocukların ya ayakkabısı yok ya da terlik giyip öylece çadırların önündeki çamur alanda oyun oynuyorlar. Ayşe Şerif'in 5 aylık Erol Şerif ile ilgilenmesi nedeniyle 5 yaşındaki Zahide Şerif ise diğer kardeşlerine bakıyor. İki yaşındaki kardeşi Bilal Şerif'in giyecek ayakkabısı olmadığı için yalın ayak çamurda dışarı çıkınca 5 yaşındaki Zahide Şerif kardeşini sırtına alıp gezdiriyor.
Kendisi de terlikli olan küçük kız, her şeye rağmen hayata gülümseyerek bakıyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.