TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeni acılar yaşanmadan önlem almalıyız"

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Saygılı, depremin yıldönümünde depremi hatırlattı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Yeni acılar yaşanmadan     önlem almalıyız"

ADANA (İHA) - Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan ve tüm ülkeyi derin üzüntüye boğan Büyük Marmara Depremi'nde resmi verilere göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Yeni acılar yaşanmadan önlem almalıyız" dedi.

  Marmara'da yaşanan korkunç depremde yaşamını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirten Ramazan Saygılı, " Yaşanılan her olumsuz olay ne yazık ki büyük kayıplarla bizlere büyük dersler veriyor" dedi. Saygılı, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Afetlere; binalarımız, alt yapılarımız, müdahale ile ilgili tüm birimlerimiz ve bilinçli halkımız ile hazır olmalıyız. Bölgemizde yaşanabilecek olası bir afete müdahale için Türk Kızılayı olarak hazırız. Çünkü müdahalede hazır olmaktan daha önemlisi öncesinde hazır olabilmektir. Afet öncesinde halkımıza Afete Hazırlık ve Müdahale Seminerleri vermekteyiz. Sivil toplum kuruluşları, okullar, kurumlar ve halkımız bireysel olarak bu semineri Türk Kızılayı Adana Şubesi'nden talep edebilirler.î

  "Ayrıca bir taraftan afetlere karşı bilinçlenirken bir taraftan da yapı stoğumuzun değişimi konusunda acil önlemler almalıyız" diyen Saygılı, "Kesinlikle mimar ve mühendislik görmüş yapılar belediyelerimiz ve kamu otoriteleri tarafından kontrol edilerek yapı stoklarımız elden geçmeli. Bu konularda toplumsal bilincimizi arttırmalıyız. Bu konunun bütün tarafları kolektif akıl içinde birlikte hareket etmeliyiz. Yeni acılar yaşanmadan önlemler almalıyız. Yarın geç olabilir" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.