TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK Kararı: Yeniden seçim 2 Haziran'da yapılacak

YSK'nın kararıyla seçimin, işlemleri sebebiyle iptaline karar verilmesi halinde iptal edilen seçimler için yeni bir tarih belirlendi! 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşememiş belediye seçimleri ve muhtarlık seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten itibaren oluşan köy muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
YSK Kararı: Yeniden seçim 2 Haziran'da yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla bir seçim çevresindeki seçimin, seçim işlemleri sebebiyle iptaline karar verilmesi halinde, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı belirtildi. Karara göre, 31 Mart 2024 tarihinde herhangi bir sebeple yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılması gerektiği kaydedildi.

Kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin, sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği vurgulandı. Bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu belirtilirken, diğer seçim işlemlerinin yeniden yapılmasının gerekmediği ifade edildi.

Bu kararın, seçimlerin adalet ve güvenilirlik ilkeleri doğrultusunda yapılmasını sağlamak amacıyla alındığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.